FødevareWatch

Sydbank: ISS-frasalg er den rigtige strategi

Sydbank-analytiker mener, at det giver god mening for ISS at skære forretningen til og frasælge aktiviteter og omsætning for omkring 4 mia. kr.

Foto: Sydbank/PR

Med topchef Jacob Aarup-Andersen i spidsen har servicekoncernen ISS nu fremlagt sin strategi frem mod 2023.

Forretningen skal skæres til. Derfor frasælges aktiviteter i flere markeder med en samlet omsætning på cirka 4 mia. kr. eller 5,5-6,0 pct. af selskabets samlede omsætning.

"Det er måden at gøre det på. Der skal frigives noget kapacitet til at fokusere på det, som man ved, at man er god til. At fokusere mere på key-accounts har vist sig at være den rigtige strategi. Det er en strategi, som den tidligere ledelse også anlagde," siger aktieanalytiker i Sydbank Per Fogh.

Der er tale om frasalg af aktiviteter i Portugal, Rusland, Taiwan og "udvalgte ikke-kerneforretninger," skriver ISS i meddelelsen.

Der er mange nye ting på programmet i ISS' strategi, men der også ting, som var kendt i forvejen, fremhæver Per Fogh.

"Der bliver støvet en gammel traver af ved at stille et kortsigtet mål om, at der skal styr på tabsgivende kontrakter og lande. Der bliver Frankrig igen fremhævet som et marked, hvor der stadig er problemer," siger han.

Turn-around er ikke noget quick-fix

ISS venter nu en driftsmargin på over 4 pct. ved indgangen til 2023.

"Det er noget under de mellemlange målsætninger på omkring 5,5 pct., selskabet har kørt med historisk. Det vidner om, at det er en restrukturering, som varer mere end bare et par år. Det er ikke et quick fix. Det tager længere tid end bare et år. Det afspejler sig i den målsætning," siger analytikeren.

Men målsætningerne er overordnet på linje med de forventninger, som i forvejen ligger i markedet, mener Per Fogh.

"Hvis du kigger på 2021, og den indtjening de forventer på over 2 pct. på driftsmarginen - så er det forventeligt."

Ifølge Per Fogh er konsensus i markedet en driftsmargin 2,5 pct.

ISS oplyser ikke, hvor stor en organisk vækst de venter næste år. De oplyser kun, at de forventer, at den bliver positiv.

"De kommer selvfølgelig med noget mere specifikt i januar eller februar, når de præsenterer deres årsregnskab, men der forventer markedet 3,4 pct. Det ligger nok også inden for skiven," siger han.

"Målene virker ikke optimistiske. Men det er svært at vurdere, hvor skidt det rent faktisk ser ud."

Per Fogh fremhæver, at det har været et svært år for ISS, hvor både coronakrise, hackerangreb og engangseffekter har været en mavepuster til selskabets finanser. Han forventer et underskud på op mod 5 mia. kr.

"Det er en forretning, der lider. Der er noget at arbejde med i ISS. Det vidner det her længere turn-around target også om," siger han.

Per Fogh venter, at dagens aktiehandel vil belønne den nye strategi fra ISS.

"Den skal outperforme markedet fra morgenstunden. Der kommer en forløsning omkring, hvor Jacob Aarup-Andersen vil sætte ind henne. Så der vil komme lidt forløsning i aktien, eftersom der bliver sat ord på strategien, og hvor ISS skal hen," siger han.

Nye ISS-chefer udpeget på ryggen af ny strategi ISS trækker mål tilbage: Ser lavere vækst mod 2023 Tidligere DFDS-topchef har kurs mod formandspost i ISS 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier