FødevareWatch

ISS trækker mål tilbage: Ser lavere vækst mod 2023

 Den danske servicekæmpe lancerer nu en ny strategi. Samtidig trækkes de mellemlange målsætninger tilbage.

Foto: Miriam Dalsgaard

Den danske servicekæmpe ISS og den nye topchef, Jacob Aarup-Andersen, er klar med en opdateret strategi, der trækker de tidligere mellemlange målsætninger tilbage og byder markante frasalg.

ISS venter nu en driftsmargin på over 4 pct. ved indgangen til 2023 og ser positive pengestrømme i 2021, og venter en "stærk" forbedring i 2022.

Samtidig byder den opdaterede strategi på frasalg af virksomheder med en samlet omsætning på 4 mia. kr. Der er tale om aktiviteter i Portugal, Rusland, Taiwan og "udvalgte ikke-kerneforretninger, skriver ISS.

Fokus vil nu fortsat - omend i højere grad - være på selskabets key account-segment, og der betyder reorganisering af landestrukturer og "markante" investeringer i kerneservices og teknologi, lyder det i meddelelsen.

"På det seneste har vores eksekvering og finansielle performance ikke været, hvor den skulle være. Den strategi, vi lancerer i dag - OneISS - skaber et stærkere, simplere og tættere ISS. Den repræsenterer starten på en ny rejse og er fokuseret og ufravigende i at drive eksekveringen og levere på løftet om selskabets internationale styrker," lyder det blandt andet fra den administrerende direktør Jacob Aarup-Andersen.

Samtidig meddeler ISS, at selskabet vil igangsætte et spareprogram, der skal skære omkostningerne med 150 mio. kr. mellem 2021 og 2023. Besparelserne henlægger sig primært til centralisering og lokale omkostninger og en optimering af selskabets leasede ejendomsportefølje.

Besparelserne skal bruges til at finansiere investeringerne i den nye forretningsmodel, skriver ISS.

Venter positiv vækst i 2021

ISS gentager sine forventninger til 2020, der fortsat lyder på en negativ organisk vækst på mellem 6-8 pct. og en "marginalt positiv driftsmargin eksklusive restrukterings- og engangsomkostninger.

I 2021 venter selskabet en positiv organisk vækst, en rapporteret driftsmargin på over 2 pct. og svagt positive pengestrømme, skriver selskabet.

ISS-topchef: Vi arbejder benhårdt på opdatering af vores strategi

ISS står over for milliardregning efter flere nedlukninger 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier