FødevareWatch

Horesta: Fyringsrunden for restauranter og hoteller er ikke slut

40 pct. af hotellerne og restauranterne er ikke færdige med at afskedige, viser en ny analyse fra brancheforeningen.

Foto: Kenneth Lysbjerg Koustrup/ERH

40 pct. af hotel- og restauranterhvervets virksomheder forventer at måtte sige farvel til endnu flere kolleger de kommende måneder.

Det skriver brancheforeningen Horesta i en pressemeddelelse på baggrund af en medlemsanalyse.

"Lukkede grænser, restriktioner og manglende udbetaling af hjælpepakker gør, at likviditeten er udfordret i mange af erhvervets virksomheder. Efterspørgslen og omsætningen kan ikke dække de basale udgifter i den nuværende situation, og derfor ser vi mange virksomheder, der nu må nedbringe virksomhedens udgifter gennem tredje og fjerde fyringsrunde siden krisens udbrud," siger Kirsten Munch, der er politisk direktør i Horesta.

Hotel- og restaurationsbranchen beskæftiger 35.000 færre medarbejdere end samme tidspunkt sidste år.

I analysen svarer virksomhederne også på, hvorvidt deres forretning er i fare for permanent lukning som følge af corona. Der svarer 22 pct., at det er der "stor" eller "meget stor" sandsynlighed for.

Nordjyske restauranter og caféer må igen åbne

Mette Frederiksen taler til restaurantionskonference i krisens tegn 

Nedlukninger sender dansk økonomi på rutchebanetur 

Mere fra FødevareWatch

Finsk drikkevarekæmpes nordiske øleventyr skal begynde i Assens

INDBLIK: Med en købsaftale på Bryggeriet Vestfyen er den finske ølkæmpe Olvi på vej ind til Danmark. Det sker med en ambition om at gøre det traditionsrige, men underskudsramte, bryggeri til en "voksende spiller" – og samtidig få sat en fod i Skandinavien.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier