40 pct. af hotel- og restauranterhvervets virksomheder forventer at måtte sige farvel til endnu flere kolleger de kommende måneder.
Det skriver brancheforeningen Horesta i en pressemeddelelse på baggrund af en medlemsanalyse.
"Lukkede grænser, restriktioner og manglende udbetaling af hjælpepakker gør, at likviditeten er udfordret i mange af erhvervets virksomheder. Efterspørgslen og omsætningen kan ikke dække de basale udgifter i den nuværende situation, og derfor ser vi mange virksomheder, der nu må nedbringe virksomhedens udgifter gennem tredje og fjerde fyringsrunde siden krisens udbrud," siger Kirsten Munch, der er politisk direktør i Horesta.
Hotel- og restaurationsbranchen beskæftiger 35.000 færre medarbejdere end samme tidspunkt sidste år.
I analysen svarer virksomhederne også på, hvorvidt deres forretning er i fare for permanent lukning som følge af corona. Der svarer 22 pct., at det er der "stor" eller "meget stor" sandsynlighed for.
Nordjyske restauranter og caféer må igen åbne
Mette Frederiksen taler til restaurantionskonference i krisens tegn
Nedlukninger sender dansk økonomi på rutchebanetur