Cateringvirksomheder og fest-leverandører kan nu søge kompensation

Der er tirsdag indgået en bred aftale, der skal kompensere leverandører til aflyste fester.
(ARKIV) | Foto: RAFAEL MARCHANTE/REUTERS / X01620
(ARKIV) | Foto: RAFAEL MARCHANTE/REUTERS / X01620
AF RITZAU

Nu kan teltudlejere, cateringfirmaer, musikere og andre leverandører søge kompensation for aflyste fester.

Der er tirsdag indgået en aftale om kompensation til leverandørerne. Det oplyser Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse.

Aftalen omfatter leverandører til private fester med mindst 50 deltagere. Festen skal afholdes uden for private hjem.

"Jeg har fra start lovet, at der selvfølgelig skal være hjælp at hente til dem, der holder for og bærer en tung byrde på skuldrene."

"Derfor er jeg glad for, at vi nu er enige om at kompensere de leverandører, der danner rammerne om festen med mad, sang og lokaler," siger erhvervsminister Simon Kollerup (S) i meddelelsen.

I slutningen af september blev forsamlingsforbuddet på over 50 personer udvidet, så det også gælder private arrangementer som fødselsdage og bryllupper på hoteller og restauranter. Det gælder frem til udgangen af oktober.

Allerede her sagde ministeren, at der skulle være hjælp at hente for underleverandørerne, og den aftale er altså nu på plads.

Leverandørerne får adgang til at søge kompensation via to eksisterende ordninger. Det er den for selvstændige og den for virksomheders faste omkostninger. For sidstnævnte er det dog kun en "light" udgave.

Leverandører kan få kompenseret op til 50 pct. af omkostninger som husleje og udgifter til for eksempel vand og varme. Det kan højst være 50.000 kr. per måned per virksomhed.

I den oprindelige kompensationsordning kan virksomheder få kompensation på op til 80 pct. af omkostningerne.

Aftalen gælder fra 19. august og til 31. oktober, men kan forlænges året ud, hvis restriktionerne forlænges.

Hos SMVdanmark, der repræsenterer de små- og mellemstore virksomheder, er man skeptisk over for den reelle effekt af den nye hjælpepakke.

"Dette var den helt rigtige hjælp, hvis kalenderen havde vist marts og ikke oktober. Men virkeligheden har ændret sig."

"I månedsvis har ordrebogen været gabende tom, for danskerne har ikke turdet arrangere fester og fejringer," siger politisk chef Mia Amalie Holstein i en kommentar.

Med aftalen kan leverandører søge kompensation for letfordærvelige fødevarer, der skulle have været brugt den sidste weekend i september, men blev kasseret, da restriktionerne blev strammet.

Derudover fordobles den tidligere annoncerede aktivitetspulje til caféer og restauranter til 200 mio. kr. Her kan beværtninger søge tilskud på op til 25.000 kr. til at skabe øget aktivitet.

Bag aftalen står et bredt flertal. Det består af regeringen, Venstre, Radikale Venstre, SF, Konservative og Alternativet.

Organisation: Leverandørerne har brug for kompensation 

Underleverandører kan kompenseres for faste omkostninger 

Organisationer i opråb: Efterlyser belæg for serveringssteders coronaskyld 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Coop frasælger en række butikker og rydder op i organisationen med en bl.a. fyringer af administrative medarbejdere. | Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix.

Coop sælger 35 og lukker 19 butikker

For abonnenter