FødevareWatch

Organisation: Leverandørerne har brug for kompensation

Fødevaredanmark-direktør Torsten Buhl mener, at der bør ydes kompensation til de udsatte kantine- og cateringvirksomheder, der ligesom serverende restauranter, cafeer og barer er i knæ.

Foto: Ida Munch/Ritzau Scanpix

De virksomheder, der leverer mad og ydelser til kantiner, konferencer, fester og mødearrangementer er ligesom restaurationssektoren hårdt ramt af forsamlingsforbud og andre coronarestriktioner.

I et debatindlæg på Altinget.dk kalder Fødevaredanmark-direktør Torsten Buhl på politisk handling og en hjælpepakke, der kan hjælpe de nødstedte madleverandører.

"Situationen er dødsensalvorlig for mange andre end cafeer og restauranter og deres leverandører. Nu senest er også leverandører til "private fester" blevet omfattet af hjælpepakken. Det er godt og vel en obligatorisk følge af, at der nu også er grænser for afholdelse af sådanne arrangementer. Men der er stadig alt for mange virksomheder, der gisper efter vejret," skriver han i debatindlægget.

Han pointerer videre, at der i puljen af afsatte milliarder af kroner til kompensation er masser af muligheder for at støtte, og at det nu kun er "lysten", der mangler hos politikerne.

Fødevaredanmark: Støtten til erhverslivet er en hjælp men ingen frelse

Mere fra FødevareWatch

Bæredygtighed skal sikre fiskeforretningen 100 år frem

Milliardforretningen Nordic Seafood i Hirtshals følger indgroede principper om ansvarlighed fra de japanske ejere, men råber sjældent højt om det. På sigt vil indsatsen bære frugt, efterhånden som markedet efterspørger bæredygtige fisk og skaldyr, lyder det fra topchefen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier