FødevareWatch

Forbrugertips afslører snyd i fødevarevirksomheder

Fødevarestyrelsen modtager mange anonyme henvendelser om sjusk eller snyd hos virksomheder, der arbejder med fødevarer. Der er hold i hver fjerde anmeldelse.

Foto: Cecilie Smetana/Ritzau Scanpix

Siden januar har Fødevarestyrelsen gennemført godt 2500 kontroller på baggrund af forbrugeranmeldelser om mulig sjusk og snyd på restauranter, i dagligvarebutikker eller hos fødevarevirksomheder.

Det skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse og oplyser, at der hold i omkring hver fjerde henvendelse.

"Heldigvis er fødevaresikkerheden i top på størstedelen af spisestederne og i fødevarevirksomhederne i Danmark. Men sådan er det ikke alle steder. Derfor er forbrugernes tip til stor hjælp for Fødevarestyrelsen, så fødevarekontrollen hurtigt kan skride ind, når der er begrundet mistanke om snyd og svindel," udtaler fødevaredirektør Annelise Fenger i en skriftlig kommentar.

Få adgang til alle FødevareWatch-nyheder – HER!

For at beskytte de anmeldere, som ikke ønsker, at deres navn kommer frem, hvis de f.eks. vil anmelde kolleger eller en arbejdsplads, har Fødevarestyrelsen for nyligt forbedret muligheden for at indbrette sager anonymt.

"Folk må aldrig frygte for deres job eller omdømme, hvis de går til myndighederne med en fornemmelse af, at noget ikke er, som det skal være. Derfor har vi justeret på ordningen, så det bliver lettere at være anonym, når man anmelder en fødevarevirksomhed," siger Annelise Fenger.

Det har siden 2016 været muligt at aflevere anonyme anmeldelser til Fødevarestyrelsen, men det er nu blevet nemmere på styrelsens hjemmeside.

Hent FødevareWatchs app og hold dig opdateret - hele tiden! Til iPhone og Android

Pizzakæde hyrer 171 nye medarbejdere i Danmark under krisen

Schulstad-fabrik genåbnet efter mugproblemer

Ny Burger Shack-direktør: "Når vi igen får positive smileyer, håber jeg, vi kan vinde kundernes tillid tilbage"

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier