FødevareWatch

Tysk Irma-partner rejser 1 milliard kroner

Iværksættervirksomhed Infarm, der har specialiseret sig i vertikale landbrug og levering af salatløsninger til bl.a. Irma, er kommet et stort skridt nærmere målet med en stor kapitalrejsning.

Foto: PR / Coop

Med store ambitioner om sætte sig på markedet for vertical farming har den Berlin-baserede iværksættervirksomhed Infarm indtil videre sikret sig 170 mio. dollar i frisk kapital.

Det skrev Reuters torsdag.

I danske kroner har Infarm sikret sig 1,04 mia. kr., som skal bruges på at stå stærkere i Europa, Nordamerika og Asien, siger medstifter Erez Galonska.

"Denne investering vil hjælpe os med at få et gennmført globalt fodaftryk [...] og ultimativt ændre måden hvorpå mennesker dyrker, spiser og tænker fødevarer," siger han.

Når den igangværende runde er i mål, regner Infarm med at have sikret sig i alt 300 mio. dollar i risikovillig kapital. Det svarer til 1,9 mia. kr.

Infarm arbejder i Danmark sammen med Irma, men på en lidt større klinge har man også samarbejde med Aldi Süd-koncernen, Marks & Spencer i Storbritannien og Kroger i USA. Samlet er der tegnet aftaler for 400 mio. dollar, svarende til 2,5 mia. kr.

Selskabet har som ambition at levere et overskud i 2023.

Tysk Irma-partner får trecifret millioninvestering til vertikale landbrug Krydderurtesucces åbner egen produktion Irma breder krydderurtekoncept ud til 35 butikker 

Mere fra FødevareWatch

Supermarkedets prisskilte står til at blive varmt valgtema

SF’s forslag om en hasteundersøgelse af supermarkedskædernes prisstigninger bliver både kaldt en ”gratis omgang” og en ”god ide” blandt politiske aktører og interesseorganisationer. Én ting er der enighed om: Temaet ventes at blive centralt i valgkampen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier