FødevareWatch

Tysk Irma-partner rejser 1 milliard kroner

Iværksættervirksomhed Infarm, der har specialiseret sig i vertikale landbrug og levering af salatløsninger til bl.a. Irma, er kommet et stort skridt nærmere målet med en stor kapitalrejsning.

Foto: PR / Coop

Med store ambitioner om sætte sig på markedet for vertical farming har den Berlin-baserede iværksættervirksomhed Infarm indtil videre sikret sig 170 mio. dollar i frisk kapital.

Det skrev Reuters torsdag.

I danske kroner har Infarm sikret sig 1,04 mia. kr., som skal bruges på at stå stærkere i Europa, Nordamerika og Asien, siger medstifter Erez Galonska.

"Denne investering vil hjælpe os med at få et gennmført globalt fodaftryk [...] og ultimativt ændre måden hvorpå mennesker dyrker, spiser og tænker fødevarer," siger han.

Når den igangværende runde er i mål, regner Infarm med at have sikret sig i alt 300 mio. dollar i risikovillig kapital. Det svarer til 1,9 mia. kr.

Infarm arbejder i Danmark sammen med Irma, men på en lidt større klinge har man også samarbejde med Aldi Süd-koncernen, Marks & Spencer i Storbritannien og Kroger i USA. Samlet er der tegnet aftaler for 400 mio. dollar, svarende til 2,5 mia. kr.

Selskabet har som ambition at levere et overskud i 2023.

Tysk Irma-partner får trecifret millioninvestering til vertikale landbrug

Krydderurtesucces åbner egen produktion

Irma breder krydderurtekoncept ud til 35 butikker

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier