Novozymes ændrer organisationen: Vil styrke kundefokus

Novozymes ændrer organisationen, og det får både betydning for enzymkoncernens divisioner, geografiske opsætning og ledelse.
Foto: PR/Novozymes
Foto: PR/Novozymes
AF RITZAU FINANS

Det får både betydning for enzymkoncernen Novozymes' divisioner, geografiske opsætning og direktionen, hvor der skal sige både velkommen og farvel til to medlemmer, når der i nu rykkes rundt på organisationen.

Det oplyser selskabet tirsdag morgen i en meddelelse til fondsbørsen.

"Sammen med mit ledelseshold og bestyrelsen har jeg erkendt behovet for at styre Novozymes yderligere i en retning, hvor vi er bedre i stand til at levere på vores prioriteter og løfter," siger Ester Baiget, der er administrerende direktør hos Novozymes.

"Selskabets fundament er fortsat stærkt, og det grundlæggende i strategien er intakt. Men vi er nødt til at ændre måden, vi strukturere os på omkring kunder og geografier for at reducere kompleksiteten, øge ansvarligheden, fremskynde beslutningsprocesser og styrke vores ansatte i en højere grad end før," fortsætter hun.

Vil fremover have to overordnede divisioner

Enzymselskabet har besluttet, at det fremover vil have to divisioner, som kommer til at gå under navnet "Consumer Biosolutions" og "Agriculture & Industrial Biosolutions".

Hos Consumer Biosolutions fokuserer Novozymes på de industrier, der producerer produkter direkte til butikkerne som brød, vaskemiddel, rengøringsmidler og drikkevarer.

Agriculture & Industrial Biosolutions kommer til at dække over salget af den type produkter, som Novozymes leverer til industrier, hvor selskabets enzymer indgår i processerne.

Tidligere kørte Novozymes med tre overordnede divisioner, der var var opdelt som "Household Care", "Føde- og drikkevarer" og "Landbrug og Bioenergi" og havde hver sin direktør.

I regnskabet arbejder enzymkoncernen dog - også efter ændringen - videre med at rapportere om selskabets fem forskellige produktsegmenter: Vaskemidler, føde- og drikkevarer, bioenergi, landbrug og foder samt tekniske og farma.

Novozymes oplyser også, at en stærkere geografisk repræsentation i de centrale beslutninger vil føre til hurtigere beslutningstagning.

Skal sige velkommen og farvel til direktører

Fremover har den danske enzymkoncern også besluttet, at områder som "Research & Development" og "Operations, Supply & Quality" fremover vil blive repræsenteret direkte i direktionen.

Derfor byder direktionen hos Novozymes nu velkommen til Claus Crone Fuglsang og Graziela Chaluppe dos Santos Malucelli, der skal stå i spidsen for de to områder.

Omvendt skal selskabet også forberede sig på at tage afsked med Thomas Videbæk, der stopper senest ved udgangen af 2021.

Han vil indtil da fungere som midlertidig direktør for områderne "People & Organisation, Sustainability & Branding" og "Strategy & Business Transformation".

Når han stopper, efterlader det to ledige stillinger i den fremtidige direktion, oplyser Novozymes. Derfor har selskabet sat en proces i gang for at finde de rette kandidater til stillingerne, lyder det.

Samtidig kommer Andrew Fordyce, der er direktør for den nu tidligere division Food & Beverages, også til at forlade Novozymes senest ved udgangen af året.

Fratrædelsesgodtgørelser vil have en "marginal" negativ betydning for selskabets driftsindtjening (EBIT) i 2020, men det har ingen betydning for Novozymes finansielle forventninger til hele året.

Ændringerne i organisationen sker som et led i Novozymes strategi "Better business with biology", som blev præsenteret sidste år.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også