FødevareWatch

Færre bookinger tvinger Scandic til at afskedige 250

Hotelkæden har færre overnattende gæster grundet corona. Det betyder færre indtægter, og derfor skal der fyres.

Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix

Coronakrisen har givet færre overnattende gæster for hotelkæden Scandic.

Det tvinger nu kæden, som har 27 hoteller i Danmark, til at skulle afskedige 250 ud af knap 2000 medarbejdere i Danmark.

Det oplyser Scandic i en pressemeddelelse.

Coronakrisen har haft og vil fremadrettet have alvorlige konsekvenser for Scandic. Ser vi på den aktuelle bookingsituation, ser det ikke godt ud, hvor vi er langt fra normalt niveau," siger Scandics administrerende direktør, Søren Faerber, i pressemeddelelsen.

Igennem de seneste måneder har Scandic haft mere end 900 medarbejdere hjemsendt på lønkompensationsordningen. Det er ifølge direktøren sket i håb om et bedre efterår med stærkere efterspørgsel.

Men som det ser ud lige nu, bliver det ikke tilfældet, siger han.

"Det betyder desværre, at vi må tilpasse vores forretning til et lavere aktivitetsniveau i tiden fremover - en ny virkelighed. Vi har gjort alt, der står i vores magt for at undgå opsigelser, men det er desværre ikke længere muligt," siger Søren Faerber.

Han nævner, at han håber at kunne byde så mange som muligt af de berørte medarbejdere tilbage, når situationen er blevet til det bedre.

Forhandlinger med de relevante medarbejderrepræsentanter er startet, oplyses det i pressemeddelelsen.

Mere fra FødevareWatch

Daloon-direktør stopper

Peder Andersen skal ikke længere stå i spidsen for den kapitalfondsejede forårsrulleproducent fra Nyborg. Efter fem og et halvt år på posten har han selv været med til at finde sin afløser.

Grød drager på vækstjagt med nyt forretningsben

Ti år efter åbningen af den første Grød-restaurant i Sydhavnen i København vil stifter Lasse Skjønning Andersen nu fylde mere i detailhandlen: "Vi tror, at vi har brandet og produkterne, der kan sikre os, at vi bliver en stor spiller".

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier