FødevareWatch

Danish Crown lukker Ringsted-slagteri i mindst en uge

Danish Crowns slagteri i Ringsted lukker i foreløbigt en uge, efter at yderligere 22 medarbejdere er testet positiv for coronavirus, oplyser Danish Crown.

Foto: Mads Claus Rasmussen//

Lørdag formiddag har Danish Crown efter et møde med sundhedsmyndighederne valgt at lukke det covid-19-ramte slagteri i Ringsted ned.

Foreløbigt i en uge fremgår det af en pressemeddelelse.

Udover nedlukningen skal alle medarbejdere på slagteriet nu betragte sig selv som nære kontakter til smittede. Det vil sige, at de skal følge myndighedernes anvisninger omkring selvisolation og test, skriver selskabet.

Efter en testrunde, hvor knap 600 ansatte på slagteriet blev testet torsdag, nåede smittetallet op på 120, og det tal steg med yderligere 22 medarbejdere, da de seneste test covid-19-kom tilbage i positiv form.

"Vi har hele tiden vidst, at en nedlukning kunne blive nødvendig. Udviklingen i smittetallene den seneste uge tyder ikke på en eksplosion i smittespredningen, men omvendt er det heller ikke gennem det intensive testprogram lykkedes at inddæmme smitten som håbet. Derfor tager vi nu konsekvensen og lukker slagteriet ned," siger Jais Valeur, koncerntopchef i Danish Crown

"Det er voldsomt at stå i en situation, hvor næsten 150 medarbejdere er smittede, og hvor mange af dem er syge. Det gør ondt på os alle i Danish Crown," udtaler han også.

Nedlukning af slagteriet vil blive effektueret i løbet af mandag.

Der vil ikke blive slagtet på mandag, men kølerummene er lige nu fyldt op, og derfor vil en gruppe medarbejdere møde på arbejde for at tømme slagteriet for varer.

Danish Crown vil i samarbejde med sundhedsmyndighederne sikre, at alle medarbejdere hos Danish Crown i Ringsted i løbet af det næste døgn modtager konkret information i deres e-Boks, så de ved, hvordan de skal forholde sig. Det gælder både i forhold til selvisolation og det testprogram, der trods nedlukningen fortsætter i den kommende uge, hedder det afsluttende.

Det første smittetilfælde på slagteriet blev konstateret i slutningen af juli, og næsten dagligt er der kommet meldinger om nye smittetilfælde.

Slagteriet, der normalt har omkring 850 medarbejdere, har kørt på halv kraft siden de første udbrud blev konstateret. Normalt slagtes der 35.000 svin om ugen på slagteriet i Ringsted.

Har overvejet lukningen et par gange

Af en separat meddelelse fremgår det, at de mange ugentlige slagtninger fra Ringsted bliver fordelt på Danish Crowns jyske slagterier.

Ifølge bestyrelsesformand Erik Bredholt har det flere gange været oppe til overvejelse, om koncernen midlertidigt skulle trække stikket i Ringsted,

"Beslutningen om at lukke Ringsted ned midlertidigt har været oppe at vende et par gange, og vi har valgt at følge myndighedernes anvisninger i hele processen. Nu er anbefalingen at lukke slagteriet ned midlertidigt, og den har vi fulgt, så vi sikrer, at vi ikke på noget tidspunkt går på kompromis med vores medarbejderes sundhed," siger han.

Udover at øge produktionen og udnytte kapaciteten i det jyske til det maksimale siger Erik Bredholt også, at andelshaverne skal forberede sig på, at der kan komme ændringer i hverdagen.

Mere fra FødevareWatch

Kædedirektør kan ikke afvise flere butikslukninger

Fire Daglibrugsen-butikker må dreje nøglen om som følge underskud. Det sidste dødsstød blev de stigende energiudgifter, og kædedirektør kan ikke afvise, at de med tiden også kan få konsekvenser for andre butikker.

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede fødevarevirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier