FødevareWatch

Smitteudbrud vokser på Ringsted-slagteri - yderligere 17 smittet

Yderligere 17 er smittet på Danish Crowns slagteri i Ringsted, oplyser koncernen. I alt er 79 medarbejdere nu konstateret smittet med covid-19.

Foto: Finn Frandsen

Antallet af smittede med covid-19 forsætter med at stige på Danish Crowns slagteri i Ringsted.

Af en meddelelse fremgår det, at antallet af smittede stiger med 17 og i alt har ramt 79 medarbejdere ud af bemandingen på omkring 850 personer.

I et forsøg på at bryde smittekæderne og inddæmme smittespredningen indfører koncernen temperaturmålinger for alle ansatte på slagterier og fabrikker i Danmark.

"Vi kan nærmest ikke gøre for meget i bestræbelserne på at bryde smittekæderne og forhindre virussen i at komme ind på vores arbejdspladser. Derfor indfører vi nu temperaturkontrol kombineret med nogle få spørgsmål, hvis en medarbejder ligger lige på grænsen til at skulle sendes hjem," siger Per Laursen, produktionsdirektør i Danish Crown Pork.

I meddelelsen hedder det videre, at Danish Crown foretager temperaturmåling på alle medarbejdere. Alle, der får målt en temperatur over 37,8 grader, bliver sendt hjem med en opfordring til at lade sig teste. Alle, der får målt en temperatur mellem 37 grader og 37,8 grader, bliver fortovsvisiteret, og er der de mindste indikationer på symptomer, bliver de sendt hjem med en opfordring til at lade sig teste, skriver koncernen.

På slagteriet i Ringsted vil yderligere 300 medarbejdere i dag blive testet i det testprogram, myndighederne har opstillet. Alle medarbejdere skal testes en gang om ugen de kommende syv uger.

Udover de 850 Danish Crown-ansatte beskæftiger Fødevarestyrelsen og forskellige underleverandører cirka 150 medarbejdere på slagteriet i Ringsted.

Kina dikterer i smittesag: Danish Crowns eksportstop var langt fra "frivilligt"

Smittetallet fordoblet: 32 Danish Crown-ansatte ramt i Ringsted

Danish Crown stopper eksport fra Ringsted til Kina

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier