FødevareWatch

Smittetallet fordoblet: 32 Danish Crown-ansatte ramt i Ringsted

Fra onsdag til torsdag er antallet af smittede på Danish Crown slagteri i Ringsted steget fra 16 til 32. (Opdateret.)

Foto: Danish Crown/Ritzau Scanpix

(Opdateret kl. 13:15: Smittetal ændret fra 24 til 32, efter at Danish Crown selv har offenliggjort de seneste tal. Udtalelser fra pressechef Jens Hansen er blevet tilføjet.)

Smittetallet på Danish Crowns slagteri fortsætter med at vokse og ligger torsdag på 32 tilfælde.

Langt størstedelen af smittetilfældene kan spores tilbage til det første smittetilfælde på udbeningsafdelingen for skinker, siger tillidsmand Peter Wagner ifølge Sjællandske Næstved.

"Indtil videre har vi sendt 158 medarbejdere til test, og vi afventer svar fra 119. Af de svar vi har fået indtil videre er 24 positive," siger Peter Wagner til Sjællandske Næstved.

Det tal er siden ændret af Danish Crown, der selv melder om 32 smittede

Der er også smittetilfælde uden for den afdeling, som de første smittetilfælde opstod ved. Der er tale om fem afdelinger ud over udbeningsafdelingen.

"Vi har 16 nye smittede det seneste døgn. De nye smittetilfælde er kontaktpersoner til personer, som blev konstateret smittet tidligere på ugen, men det er selvfølgelig alvorligt," siger pressechef Jens Hansen til Ritzau.

Slagteriet i Ringsted har omkring 900 ansatte. De vil ifølge Danish Crown fremover blive testet ugentligt de næste syv uger for at få udbruddet under kontrol.

Mere end 100 ansatte på slagteriet er hjemsendt, fordi de har været i tæt kontakt med en eller flere smittede.

(Denne artikel er leveret af FødevareWatchs søstermedie AgriWatch.)

Corona-smittetal stiger på Danish Crown-slagteri

Omkring 30 medarbejdere sendt i coronakarantæne på Danish Crown-slagteri

Mere fra FødevareWatch

Paradis har solgt sin amerikanske forretning

Efter udfordringer på det nordamerikanske kontinent har Paradis endelig fundet en køber til sine 14 butikker i Californien. Den nye ejer vil føre nogle af de planer ud i livet, som de danske ejere ikke har haft penge til, siger bestyrelsesformand Jan Steenhard.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier