FødevareWatch

Corona-smittetal stiger på Danish Crown-slagteri

Onsdag eftermiddag meddeler slagterikoncernen, at antallet af corona-smittede slagteriarbejdere opjusteres. (Opdateret.)

"Vi står i en alvorlig situation, hvor vi har fuld fokus på at få brudt smittekæderne," siger produktionsdirektør. | Foto: Danish Crown//

(Opdateret kl. 13.35: Der er tale om i alt 13 nye smittede og ikke 11, som det fremgik af den udsendte pressemeddelelse fra Danish Crown.)

Antallet af smittede medarbejdere på Danish Crowns slagteri i Ringsted stiger markant fra 3 til 16.

Det meddeler Danish Crown.

Som konsekvens af det øgede antal smittede opstilles der et mobilt testcenter ved slagteriet.

Af en meddelelse på slagteriets hjemmeside fremgår det, at 12 af de 13 medarbejdere, der er konstateret smittet siden tirsdag, alle er kontaktpersoner til de første tre, der blev testet positive for covid-19. Den sidste medarbejder har været syg igennem længere tid og er nu konstateret smittet med corona.

"Vi står i en alvorlig situation, hvor vi har fuld fokus på at få brudt smittekæderne. Derfor er meget glade for, at myndighederne nu træder til og opstiller et mobilt testcenter ved slagteriet. Hvornår og hvor meget der skal testes, vil herfra blive styret af myndighederne, så vi sikrer at indsatsen bliver så effektiv som overhovedet muligt," siger Per Laursen, produktionsdirektør i Danish Crown.

Størstedelen af de 13 nye smittede har ifølge Danish Crown ikke været på slagteriet i Ringsted siden fredag i sidste uge.

I meddelelsen hedder det videre, at Danish Crown har valgt, at de i alt 80 mand, der tirsdag blev sendt hjem for at lade sig teste, nu alle bliver betragtet som kontaktpersoner til de smittede. Derfor skal de testes i to omgange og have to negative test, inden de igen kan møde på arbejde.

"Vi er alle sammen påvirkede af situationen, men selv om der helt naturligt er utryghed blandt medarbejderne, så gør alle hvad de kan for at bakke op og følge de anvisninger de får. Det har jeg stor respekt for og det giver mig en tro på, at vi sammen kan få situationen under kontrol," udtaler Per Laursen.

Omkring 30 medarbejdere sendt i coronakarantæne på Danish Crown-slagteri

Mere fra FødevareWatch

Paradis har solgt sin amerikanske forretning

Efter udfordringer på det nordamerikanske kontinent har Paradis endelig fundet en køber til sine 14 butikker i Californien. Den nye ejer vil føre nogle af de planer ud i livet, som de danske ejere ikke har haft penge til, siger bestyrelsesformand Jan Steenhard.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier