FødevareWatch

Restaurationsbranchen er igen klar til at hyre ansatte

Ovenpå en coronanedlukning med tæt på ansættelsesstop vil restauranter igen ansætte nye medarbejdere.

Foto: Gregers Tycho / ERH / ritzau Scanpix.

Fra maj til juni steg antallet af jobopslag i restaurationsbranchen kraftigt.

Det skriver Berlingske på baggrund af tal, der er bearbejdet af Danske Bank.

De fleste brancher søgte flere medarbejdere i juni, men navnligt inden for restaurationsbranchen var der flere opslag – dog fra et meget lavt niveau.

Hvor der i april blev slået 95 pct. færre stillinger op inden for hotel og restauration end sidste år, var der kun 13 pct. færre opslag end normalt i juni.

"Jeg tror, der er fyret mange, som nu bliver genhyret. Man skar så meget ind til benet for at overleve, men i takt med at danskerne vender tilbage til restauranterne, begynder man at hyre igen. Det kan sagtens være de samme medarbejdere," siger Louise Aggerstrøm Hansen, der er økonom ved Danske Bank, til Berlingske.

Der er dog endnu et stykke vej til, at branchen er tilbage for fuld styrke, mener brancheorganisationen Horesta. Her fortæller organisationens politiske direktør, Kirsten Munch Andersen, at branchen er tilbage med en omsætning på indeks 60-70.

Tallene fra branchen er baseret på jobinslag insamlet af Jobindex fra den forgangne måned. Informationerne omfatter ca. 90 pct. af alle online-jobopslag.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier