FødevareWatch

Analyse: Manglende turister koster 10 milliarder

Ifølge en analyse fra brancheorganisationen Horesta koster restriktioner Danmark næsten 10 mia. kr. i turismeforbrug fra hotelgæster.

Hotelværelserne står i stort antal tomme hen denne sommer, og de manglende gæster udfordrer flere sektorer. Foto: Finn Frandsen

Der er hverken kø ved skrankerne eller i strøgbutikkerne denne sommer, og det koster ifølge en ny analyse fra Horesta næsten 10 mia. kr. i manglende turismeforbrug fra hotelgæster, at restriktionerne fortsat er stramme.

Sidste år havde hotelgæsterne i Danmark i juni, juli og august et turismeforbrug på næsten 14 mia. kr., men ifølge analysen, vil turismeforbruget denne sommer kun lige vil runde 4 mia. kr.

"Erhvervet bløder, og særligt i de store byer kæmper hotellerne for blot at få gæster i en tiendedel af værelserne. Det er nødvendigt at gøre op med særligt regeringens seksdagesregel, som er et kæmpe benspænd for både hotellerne og alle de øvrige erhverv, der lever af omsætning fra turister," siger Katia K. Østergaard, adm. direktør i Horesta, i en pressemeddelelse.

doc7b61k3edk1i2poebb80.jpg
Katia K. Østergaard, adm. direktør i brancheorganisationen Horesta, der præsenterer hotel- og restaurationssektoren i Danmark. Foto: Finn Frandsen

Ifølge organisationens analyse betyder omsætningstabet fra hotelgæsterne denne sommer, at der mangler beskæftigelse svarende til 49.000 fuldtidsjob i hele turismeværdikæden. Restriktionerne forventes at medføre et fald på 85-90 pct. i udenlandske hotelovernatninger i juni, juli og august.

"Når faldet i turismeforbrug fra hotelgæster løber op i næsten 10 mia. kr., så skyldes det også de mange sene og skiftende udmeldinger fra regeringen. Vi savner en forklaring og et belæg fra regeringen for disse drastiske tiltag, og hvad der skal til for, at de ophæver restriktionerne. Lige nu fjerner de levebrødet fra titusindvis af danskere og forretningsgrundlaget for et helt erhverv," udtaler Katia K. Østergaard.

Forbruget på restauranter halter stadig bagefter – og det kan gøre ondt i København

"Hvis du har råd til en ekstra aften på en restaurant eller en tur ud i sommerlandet, så gør det"

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier