FødevareWatch

Fransk ISS-konkurrent leverer bedre end frygtet omsætning

Salget hos franske Sodexo, der opererer indenfor catering, er i det forskudte tredje kvartal dykket med 31,2 pct.

Foto: AMR ABDALLAH DALSH/REUTERS / X90179

Den franske ISS-konkurrent Sodexo har leveret en bedre end frygtet omsætning i det forskudte tredje kvartal, der dækker kalenderårets andet kvartal.

Sodexo-aktien bliver dog sendt ned med 2,5 pct. til 62,86 euro på børsen i Paris, idet omsætningsprognosen for fjerde kvartal bliver nedjusteret.

Salget er i det forskudte tredje kvartal dykket med 31,2 pct. til 3,91 mia. euro svarende til en organisk vækst på minus 29,9 pct. Her var selskabets egen prognose fra april på et fald i den organiske vækst på 33 pct.

Det franske serviceselskab nedjusterer forventningerne til omsætningen i selskabets fjerde kvartal til et fald på 27 pct. fra prognosen fra april på et fald på 15 pct.

Derfor ventes udviklingen i andet halvår at vise et fald på 28 pct. svarende til et fald på 3 mia. euro i omsætningen for helåret svarende til et fald på 13,7 pct. i 2019/20.

"I dag, mens Asien og Europa kommer tilbage fra nedlukningerne, er pandemien fortsat stærk i Nordamerika, Latinamerika og Indien. Derfor er vores prognose for fjerde kvartal blevet opdateret, og den viser mere forsigtighed på toplinjen, hvilket bliver opvejet af en bedre gennemstrømning til den underliggende driftsindtjening i anden halvdel," skriver Sodexo.

Finanshuset Morgan Stanley, der har den positive anbefaling "overvægt" skriver efterfølgende, at svagheden i fjerde kvartal i det store hele var ventet, hvor prognosen for andet halvår er på linje med konsensusestimaterne.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier