Halifax går uden om kritiserede kyllinger

Halifax-kæden og dens 12 restauranter gør, som en stribe andre kæder har gjort, og dropper nu også en omstridt kyllingerace.
Foto: Carsten Andreasen/Ritzau Scanpix
Foto: Carsten Andreasen/Ritzau Scanpix

Der kommer i fremtiden ingen turbokyllinger i burgerbollerne hos burgerkæden Halifax, der i alt har 12 restauranter i Danmark.

I en pressemeddelelse fra dyreværnsorganisationen Anima hedder det, at kæden investerer i dyrevelfærd, og at man har flere tiltag på vej.

"Vi har truffet beslutningen, fordi det er det rigtige at gøre. Vi prioriterer dyrevelfærd, og det ved vi, at vores gæster også gør. Forhåbentligt kan et øget fokus på problemstillingen samtidig være med til at inspirere andre til at gå samme vej," udtaler Ulrich Bøving Dehler, direktør i Halifax. 

Halifax har ifølge meddelelsen valgt at tilslutte sig standarden European Chicken Commitment.

Der sker gennem en trinvis indfasning, hvor første skridt bliver at få ét statsligt dyrevelfærdshjerte og dermed fjerne den udskældte turbokylling i august 2020.

Derefter skal kyllingerne have to statslige dyrevelfærdshjerter og dermed have mere plads ved udgangen af 2022. Det vil forbedre livet for op imod 150.000 kyllinger over de næste fem år, skriver Halifax.

7-Eleven dropper også de hurtige kyllinger

Danmarks største kyllingeproducent dropper turbokyllingen

Dansk fastfoodkæde vil udfase hurtigtvoksende race

Konkurrenter tøver med at følge efter Lidls udfasning af industrikylling

Konkurrent bekymret over Lidls tiltag: "Det er en farlig kurs"

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også