FødevareWatch

Omfattende virusudbrud får Danish Crown til at lukke tysk slagteri

Et af Danish Crowns tyske slagterier er midlertidigt blevet lukket ned på grund af "omfattende udbrud af corona-virus blandt medarbejderne."

Foto: Janus Engel

Efter der er blevet konstateret corona-virus blandt medarbejdere på det tyske soslagteri Westcrown i Nordrhein-Westphalen, har Danish Crown valgt at stoppe slagtningerne.

Det fremgår af Danish Crowns hjemmeside.

I slutningen af sidste uge blev 280 medarbejdere testet, og søndag aften stod det klart, at 90 medarbejdere er smittet med coronavirus.

Efter samråd med de lokale tyske myndigheder har ledelsen i Westcrown valgt at indstille produktionen indtil videre.

"Det vigtigste lige nu er, at der bliver taget hånd om medarbejderne i Westcrown. Den opgave ligger i hænderne på den tyske ledelse med opbakning fra både os i Danish Crown og folk fra vores tyske partner Westfleisch," siger Søren F. Eriksen, adm. direktør i Danish Crown.

Westcrown er et joint venture mellem Danish Crown og tyske Westfleisch.

Flere tyske slagterier er i de seneste uger blevet tvunget til at lukke ned, som følge af at flere medarbejdere er blevet smittet med covid-19. Som konsekvens af de mange smittetilfælde og af frygt for, at situationen skal udvikle sig, som den har gjort i USA, valgte myndighederne i flere tyske delstater i sidste uge at teste alle medarbejdere på en lang række slagterier og udbeningsvirksomheder.

Hos kødkoncernen Müller Fleisch blev 400 af 1100 medarbejdere i sidste uge konstaret smittet med coronavirus, og tyske medier kunne ifølge Finans.dk rapportere, at et af slagterierne hos Westfleisch havde 260 smittede blandt 1200 medarbejdere.

Også hos konkurrenten Vion er man hårdt ramt. I Bad Bramstedt i Schleswig-Holstein er 100 slagteriarbejdere blevet konstateret smittet.

Dansk slagteristop mandag

Nedlukningen på Westcrown får straks betydning for slagtningerne i Danmark. Danish Crowns so-slagteri i Skærbæk i Sønderjylland kommer ifølge meddelelsen til at stå stille mandag, og i et større perspektiv indstiller slagterikoncernen udbeningen på sine slagterier i Tyskland, Polen, Storbritannien og Danmark.

"Nedlukningen betyder, at vi skal forsøge at finde andre aftagere til de søer, der slagtes i Skærbæk. Det er en større opgave, for normalt aftager Westcrown alle de søer, vi slagter i Danmark," siger Søren F. Eriksen.

I løbet af mandag bliver det afgjort, om der bliver slagtet resten af ugen eller ej.

I sidste uge oplyste Danish Crown, at der på de danske slagteirer kun har været tre coronasmittede medarbejdere indtil videre.

Mere fra FødevareWatch

Kædedirektør kan ikke afvise flere butikslukninger

Fire Daglibrugsen-butikker må dreje nøglen om som følge underskud. Det sidste dødsstød blev de stigende energiudgifter, og kædedirektør kan ikke afvise, at de med tiden også kan få konsekvenser for andre butikker.

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede fødevarevirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier