FødevareWatch

Medie: Fødevarevirksomheder i skattely lukrerer på hjælpepakker

En gennemgang af de selskaber, der fået økonomisk hjælp fra regeringens hjælpepakker, viser, at der blandt modtagerne befinder sig flere selskaber, som er placeret i skattely, skriver TV2.

På en liste med 247 selskaber, der er i sidste ende helt eller delvist er ejet af selskab i skattely, som ifølge TV2 har modtaget 261 mio. kr. fra de danske hjælpepakker, finder man fire selskaber fra fødevare- og restaurationssektoren.

TV2 skriver, at Gate Gourmet, Lagkagehuset, Euro Cater og BC Hospitality Group er blandt de syv virksomheder, som ifølge skatteadvokat og tidligere kontorchef i Skat Michael Bjørn Hansen er skruet sammen, så de ikke skal betale skat. Blandt andet har de hjemme i lande som Jersey og Luxembourg, der af eksperter opfattes som skattely, og de har gjort brug af en manøvre, hvor man betaler renter af interne lån.

"Man har helt klart lavet de her virksomhedskonstruktioner for at undgå at betale skat. Jeg kan ikke se, hvad grunden ellers skulle være for at have de her virksomheder i alle de lande, som netop har den fordel, at man betaler meget lidt, hvis overhovedet noget, i skat."

Som svar til TV2 skriver Lagkagehuset, at et lån af ejerne på øen Jersey og i Luxembourg var tænkt som en midlertidig løsning, da de købte virksomheden i 2017. Det er ved at blive lavet om med tilbagevirkende kraft, hvorfor man ikke længere mener at falde uden for reglerne for kompensation.

Euro Cater skriver i en mail til TV 2, at det ikke har været en skattemæssig fordel at låne fra ejervirksomheden i Luxembourg, da de falder under skatteregler, som gør, at man ikke kan trække renter fra.

BC Hospitality Group og Gate Gourmet afviser også begge, at der har været tale om skatteundragelse.

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier