FødevareWatch

3F indleder strejke mod Jensens Bøfhus

Natten til mandag brød forhandlingerne mellem fagforbundet 3F og restaurantkæden Jensens Bøfhus sammen. Det har ført til planlagt strejke og blokade.

Foto: Finn Frandsen

En arbejdsblokade har nu mødt Jensens Bøfhus fra fagforbundet 3F.

Det skriver Fagbladet 3F.

Ingen af 3F-medlemmers må tage arbejde på Jensens Bøfhus, ligesom jobcentre ikke må henvise ledige til arbejde på bøfrestauranten fra torsdag den 8. april. Det sker, efter at forhandlingerne med fagforbundet brød sammen natten til mandag.

Konflikten bunder i, at fagforbundet ønsker, at kædens ansatte får samme overenskomst, som tidligere er indgået med konkurrenten Restaurant Flammen.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard Thomsen (S) har overfor Folketingets beskæftigelsesudvalg præciseret, at virksomheder der er omfattet af konflikt ikke kan få lønkompensation under corona-krisen.

"Jensens Bøfhus har forfulgt en strategi, hvor ingen medarbejder er blevet afskediget pga. corona eller lockout - det agter Jensens at fastholde, så længe det er muligt, og her er en konflikt med 3F ikke formålstjenestelig," skriver Jensens Bøfhus' pressekontakt Peter Arnfeldt i en mail til Fagbladet 3F.

Jensens Bøfhus har i dag cirka 700 medarbejdere.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier