FødevareWatch

Virksomheder må vente på lønkompensation

Erhvervsstyrelsen skal nu manuelt behandle 15.000 virksomheders ansøgninger om corona-kompensation. Det betyder, at pengene ikke når frem til lønningsdag.

Erhvervsminister Simon Kollerup. Foto: Ida Guldbæk Arentsen//

Flere virksomheder må vente på pengene fra den lønkompensationsordning, der trådte i kraft onsdag i sidste uge. Staten betaler efter den nye ordning 75 pct. af lønnen op til 30.000 kr. af medarbejderens løn.

Det betyder, at virksomhederne selv må lægge ud for medarbejderens lønning for marts, skriver Børsen.

Forsinkelsen skyldes, at Erhvervsstyrelsen skal sagsbehandle hver kompensationssag manuelt, og derfor er pengene ikke nået frem til virksomhederne inden lønudbetaling, som oftest ligger den første dag i måneden. I skrivende stund har 15.000 virksomheder søgt om lønkompensation.

Erhvervsminister Simon Kollerup anerkender, at det er en kamp mod tiden at få hjælpepakkerne til at virke.

"Det er en rigtig svær situation. Regeringen kæmper, for at hjælpepakkerne kommer ud at virke så hurtig som muligt. De første penge er allerede blevet udbetalt, men ellers vil jeg indtil da sende en stærk appel til bankerne om at vise samfundssind, forlænge kreditter og holde hånden under de virksomheder, der har brug for støtte – som dengang samfundet holdt hånden under bankerne," udtaler ministeren i en skriftlig kommentar til Børsen.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier