Regeringen hæver loft for lønkompensation

Virksomheder kan se frem til tilbud om større lønkompensation for hjemsendte medarbejdere grundet corona.
Finansminister Nicolai Wammen. | Foto: Martin Sylvest / Ritzau Scanpix.
Finansminister Nicolai Wammen. | Foto: Martin Sylvest / Ritzau Scanpix.
AF RITZAU

Regeringen er enig med arbejdsmarkedets parter om at forbedre aftalen om lønkompensation.

Det oplyser Finansministeriet i en pressemeddelelse.

For funktionærer hæves loftet for lønkompensation til 30.000 kr. fra 23.000 kr.

For timelønnede hæves loftet også til 30.000 kr. - dog fra 26.000 kr.

"Vores midlertidige lønkompensationsordning har været god og reddet flere virksomheder. Men vi har også hørt, at den kunne blive endnu bedre, så endnu flere medarbejdere kan få lov til at beholde deres job i en meget svær tid," siger finansminister Nicolai Wammen (S) på et pressemøde.

Han forventer, at det vil koste statskassen 5 mia. kr. at tilbyde lønkompensation til virksomhederne.

Den nye kompensationsordning gælder fra 9. marts til og med 9. juni.

Virksomheder, der allerede har søgt om lønkompensation via den oprindelige ordning, er også omfattet af det højere støtteniveau.

Ifølge Finansministeriet har mere end 11.000 virksomheder allerede ansøgt om lønkompensation i den oprindelige ordning, der blev indgået 14. marts.

Sammenlignet med den oprindelige ordning er der markante forbedringer i den nye ordning. Det mener Dansk Industri, der er landets største erhvervs- og arbejdsgiverorganisation.

"Det her kan hjælpe rigtig mange virksomheder med at fastholde medarbejderne og undgå afskedigelser," siger Lars Sandahl Sørensen, der er administrerende direktør i Dansk Industri.

Han forventer, at mange tusinde virksomheder, der ikke allerede har søgt om lønkompensation, vil gøre det i den kommende tid.

Den forbedrede lønkompensationsordning følger, efter at Venstre i weekenden opfordrede regeringen til yderligere støtte til erhvervslivet.

Venstre har blandt andet foreslået, at virksomheder skal kunne få dækket en del af deres lønudgifter, selv om medarbejderne fortsat arbejder.

Det er dog ikke et element i den nye ordning, hvor medarbejderne stadig skal være sendt hjem uden at arbejde, for at man kan modtage lønkompensation.

Venstre har også foreslået at give virksomheder mulighed for at få dækket lønudgifter for helt op til 45.000 kr. Det er 15.000 kr. fra det nye loft.

"Først og fremmest synes jeg, det er godt, at arbejdsmarkedets parter og regeringen har justeret deres trepartsaftale. Men jeg er ganske bekymret for, at det slet ikke er nok," siger Venstre-formand Jakob Ellemann-Jensen om den nye lønkompensationsordning.

Han håber fortsat, at regeringen vil gøre yderligere for at holde hånden under virksomhederne og arbejdspladserne.

Regeringen har løbende sagt, at den vil strække sig langt for at hjælpe dansk erhvervsliv gennem coronakrisen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Coop frasælger en række butikker og rydder op i organisationen med en bl.a. fyringer af administrative medarbejdere. | Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix.

Coop sælger 35 og lukker 19 butikker

For abonnenter