FødevareWatch

Regeringen vil lade virksomheder slippe for renter på ubetalt skat

Små og store virksomheder, der skulle betale gebyrer og renter for marts-raten for A-skat og AM-bidrag, tirsdag og om 14 dage, er blevet fritaget for betaling.

Skatteminister Morten Bødskov (S). Foto: Ida Guldbæk Arentsen//

Regeringen kaster endnu et ben til de virksomheder, der er klemt på likviditeten som følge af covid-19-krisen.

Skattestyrelsen vil lade virksomheder slippe for at betale gebyrer og renter af A-skat og AM-bidrag, der ikke er betalt i marts. Det sker for at hjælpe under det pres, som coronavirus har lagt på erhvervslivet, skriver Skatteministeriet i en pressemeddelelse.

"Det er helt afgørende for regeringen, at virksomheder og lønmodtagere kommer så sikkert som muligt gennem den ekstraordinære krise, vi står i. Der er behov for, at vi tager alle midler i brug, så vi kan hjælpe danskerne gennem disse udfordringer," skriver skatteminister Morten Bødskov (S).

Af en pressemeddelelse fra brancheorganisationen Horesta fremgår det, at skatteministeren dermed imødekommer et vigtigt forslag.

"Vi har kæmpet for at komme igennem med dette forslag og er derfor meget tilfredse med, at regeringen nu har lyttet og taget action. Det har kæmpe stor betydning for rigtig mange virksomheders likviditet, at man ikke skal indbetale A-skat og AM-bidrag lige nu og her, hvor pengene fra hjælpepakkerne endnu ikke er ude at arbejde," udtaler Katia K. Østergaard, adm. direktør i Horesta.

Folketinget har for nylig udskudt betalingsfristen for virksomheders kommende tre indbetalinger af A-skat og AM-bidrag. Med udskydelsen af marts-betalingen kan store virksomheder undgå en betaling, der var sat til tirsdag, mens den for små og mellemstore virksomheder ifølge Horesta kan se bort fra en betaling, der forfalder 14. april.

"I hotel-, restaurant- og turisterhvervet har virksomhederne nu i flere uger været stort set uden indtægter, og det er derfor en stor hjælp, at de nu kan beholde likviditeten”, siger Katia K. Østergaard.

Skatteforvaltningen kan under helt særlige omstændigheder fritage virksomheder for betaling af renter og gebyrer, og det er Skattestyrelsens vurdering, at corona-krisen er "helt særlige omstændigheder". I første omgang vurderer styrelsen ifølge Horesta, at virksomheder, som er lukket, får imødekommet en ansøgning om fritagelse for renter og gebyrer. Det betyder, at lukkede hoteller, restauranter, cafeer, natklubber, osv. vurderes at kunne få godkendt en ansøgning.

Ifølge Skattestyrelsen gælder tilbuddet til erhvervslivet ikke moms, der skulle være betalt i marts. Det skyldes, at den vedrører tiden, før der blev pålagt restriktioner som følge af coronavirus.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier