FødevareWatch

Forbrugere støtter afgifter på kød

Trods opbakning til klimaafgifter advares der mod risiko for skævvridning. Klimaminister Dan Jørgensen afviser flere af tiltagene.

Foto: Peter Hove Olesen

Repræsentanter for mange af de forbrugere, der måske skal betale mere for mad, benzin, rejser eller opvarmning, er positive over for Klimarådets anbefaling af nye afgifter.

Til gengæld er både landbruget og Dansk Industri skeptiske, ligesom klimaminister Dan Jørgensen afviser flere af Klimarådets forslag.
Anja Philip, formand i Forbrugerrådet Tænk, peger på det seneste folketingsvalg, der havde fokus på klima, og på rådets egne undersøgelser som indikation på, at forbrugerne er klar til klimatiltag:

"Det er selvfølgelig ikke sjovt, at vi skal betale mere for mange ting. Men det er en nødvendig omstilling – og vi kan se, at der er opbakning fra forbrugerne til at betale mere, hvis det forbedrer miljø, sundhed og klima."

FDM’s afdelingschef, Torben Lund Kudsk, mener, at der er mange fornuftige overvejelser i forslaget, skriver Jyllands-Posten.

(Denne artikel er videreformidlet af Ritzaus Bureau på vegne af Jyllands-Posten.).

Mere fra FødevareWatch

Kædedirektør kan ikke afvise flere butikslukninger

Fire Daglibrugsen-butikker må dreje nøglen om som følge underskud. Det sidste dødsstød blev de stigende energiudgifter, og kædedirektør kan ikke afvise, at de med tiden også kan få konsekvenser for andre butikker.

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede fødevarevirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier