Den schweiziske chokoladekæmpe Barry Callebaut vil producere fint detaljerede stykker chokolade med 3D-printere.
Det skriver Business Insider på baggrund af en pressemeddelelse fra koncernen.
Her fortæller Barry Callebaut, at det fremover vil være muligt at producere tusindvis af stykker chokolade med 'et unikt skræddersyet og hjemmelavet udseende' ad gangen. Her er den grundlæggende idé, at konditorer kan levere deres eget design til virksomheden, der så vil printe det i massevis på chokoladerne.
De printede stykker chokolade vil i første omgang blive tilgængelige for restauranter, hoteller og kaffebarer i en række europæiske lande. Hvilke lande, der er tale om, vides endnu ikke.
Den schweiziske kakao- og chokoladekoncern kom godt i gang med sit nye regnskabsår, der sidste kvartal oplevede en vækst i salget på 7,7 pct. I alt solgte koncernen for, hvad der svarer til 19,63 mia. kr. i kvartalet.
Barry Callebaut beskæftiger i alt 12.000 medarbejdere, der har arbejde i de omkring 40 lande, hvor koncernen har sine 60 fabrikker spredt ud. Hvert år sender producenten over 466.000 ton kakaoprodukter ud i verdensmarkederne.
Koncernen producerede bl.a. chokolade for Nestlé, Unilever og Hersheys.