FødevareWatch

Fødevaredivision runder historisk milepæl i Lantmännen

Schulstad- og Unibake-ejerne i den svenske Lantmännen-koncern har landet det bedste resultat nogensinde. Fødevarerne runder for første gang et resultat i milliardklassen, meddeler koncernen.

Foto: Martin Lehmann / Ritzau Scanpix

Efter et tørkeramt 2018 er den store landmandsejede Lantmännen-koncern kommet stærkt tilbage i 2019, og koncernen har netop offentliggjort sit bedste resultat nogensinde.

Af regnskabet fremgår det, at driftsresultatet de to år imellem er blevet løftet med næsten en halv mia. SEK til 1,877 mia. SEK., svarende til 1,48 mia. kr.

"Alle Lantmännens divisioner og forretningsområder har forbedret deres indtjening i løbet af året, og vi har rykket vores positioner inden for de fleste forretningsområder frem. Selvom begyndelsen af året var præget af den vanskelige situation efter tørken og varmebølgen i 2018, har store og høje kvalitet af høsten i 2019 bidraget til en stærk indtjening i landbruget," udtaler kocerntopchef Per Olof Nyman i en pressemeddelelse.

En stor del af fremgangen i året er kommet gennem fødevaredivisionen Livsmedel, hvor man finder Unibake, Schulstad og Cerealia. Her løftede Lantmännen for første gang driftsresultatet over milliarden til 1,018 mia. SEK. Det svarer til 800 mio. kr.

Driftsmarginen blev forbedret en smule i løbet af året med ca. 6 pct., blandt andet som følge af et effektiviseringsprogram i mel- og morgenmadsproducenten Cerealia, fremgår det.

Om brødforretningen Unibake hedder det, at der i "princippet" er fremgang i alle markeder og kategorier, og at de seneste års investeringer har positivt afsmittende effekter.

I slutningen af 2018 købte Unibake den australske bagerivirksomhed Bakery Du Jour, der har hjemme i Melbourne. Den produktion skulle understøtte det i forvejen eksisterede salg, som koncernen har haft i landet siden 2006, og selskabet blev tilføjet listen af bagerier, som i alt tæller omkring 35 bagerier.

Udover et større aftryk i Australien skal Bakery Du Jour også være platform for Lantmännen Unibakes asiatiske vækst, forklarede Unibake-chef Werner Devinck sidste år.

Med baggrund i det rekordstore resultat foreslår bestyrelsen i Lantmännen en udbyttebetaling på 730 mio. SEK, svarende til 574 mio. kr.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier