FødevareWatch

Fusk med salg af 422 ton chokolade giver millionsmæk

En sag om unddragelse af chokoladeafgifter og moms har resulteret i bøder for i alt 13 mio. kr.

Foto: Finn Frandsen

Opdateret: Af første version fremgik det, at der var tale om et halvt ton chokolade. Retteligt var der tale om 422 ton.

Staten gik glip af store summer, da en virksomhed i København fra juli 2013 til juni 2014 importerede og videresolgte i alt 422 ton chokolade.

Godt 15 mio. kr. i form af chokoladeafgifter og moms blev ikke betalt, og det har mandag ved Københavns Byret resulteret i millionbøder til to mænd på henholdsvis 73 og 74 år.

Den yngste af de to er desuden idømt fængsel i tre år og tre måneder. Heraf er størstedelen - to år og ni måneder - dog gjort betinget.

Det oplyser anklagerfuldmægtig Julie Frigast Gredal fra Københavns Politi.

Den 74-årige er indehaver af den virksomhed, der solgte chokoladevarerne, mens den 73-årige er direktør i et selskab, der stod for rådgivnings- og administrationsopgaver i den medtiltaltes firma.

De to mænd var tiltalt for unddragelse af chokoladeafgifter for 10,3 mio. kr. samt for unddragelse af moms for samlet 4,7 mio. kr.

Indehaveren af det firma, der importerede og videresolgte chokoladen, blev frifundet for fusk med chokoladeafgifter.

Til gengæld blev ejeren af rådgivningsfirmaet kendt skyldig i medvirken til unddragelse af chokoladeafgifter.

Begge blev i et vist omfang kendt skyldige i spørgsmålet om momsunddragelse. Her mente Københavns Byret, at den 74-årige havde gjort sig skyldig i overtrædelse af momsloven ved grov uagtsomhed, mens den 73-årige blev dømt for medvirken til grov momsunddragelse.

Sidstnævnte skal betale en erstatning til Skat på 15,1 mio. kr.

United Drinks vinder retssag om krænkende shots 

Mere fra FødevareWatch

Kædedirektør kan ikke afvise flere butikslukninger

Fire Daglibrugsen-butikker må dreje nøglen om som følge underskud. Det sidste dødsstød blev de stigende energiudgifter, og kædedirektør kan ikke afvise, at de med tiden også kan få konsekvenser for andre butikker.

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede fødevarevirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier