Ægproduktion rammer højeste niveau i 30 år

Siden 2006 er produktionen af æg steget med 35 pct., viser en analyse fra Landbrug & Fødevarer.
Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

De sidste ti år har produktionen af æg været stigende i Danmark. Siden 2006 er den steget med 35 pct.

Det fremgår af en dugfrisk analyse fra Landbrug & Fødevarer.

Årsagen kan bl.a. findes i den danske opfattelse af ægget, viser forbrugerundersøgelser foretaget af brancheorganisationen i perioden 2011-2018.

Foto: Landbrug & Fødevarer
Foto: Landbrug & Fødevarer

"Forbrugernes opfattelse af æg er ændret markant," konkluderer Landbrug & Fødevarer på baggrund af undersøgelserne.

Andelen, der forbinder 'forhøjet kolesterol' med at spise æg, er faldet kraftigt. Det er sket i takt med, at nye videnskabelige undersøgelser har vist, at indtagelse af æg ikke øger risikoen for hjertekarsygdomme, lyder det videre.

I samme periode er der en stigende andel af befolkningen, der mener at æg er sunde.

Espresso House-grundlægger satser stort med nyt koncept 

Slut med skjulte buræg i Sallings egne produkter 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også