FødevareWatch

Trump afviser avishistorie om told - aktieplusser fordufter

Donald Trump har afvist oplysninger i Wall Street Journal om en aftale om toldlempelser.

Foto: Brendan Smialowski / AFP / Ritzau Scanpix

De amerikanske aktiefutures er faldet fra pæne plusser til omkring torsdagens slutniveauer, efter at USA's præsident, Donald Trump, har afvist oplysninger i Wall Street Journal om en aftale om toldlempelser.

"Wall Street Journals historie om Kina-aftalen er komplet forkert, især deres melding om told. Fake news. De skulle finde en bedre kilde," tweeter Trump fredag eftermiddag dansk tid.

Meldingen kommer, efter at Trump torsdag selv tweetede, at USA og Kina er tæt på en aftale.

Wall Street Journal skrev herefter, at USA er gået ind på at sløjfe de toldforhøjelser, der skulle træde i kraft i weekenden og samtidig sænke de eksisterende toldsatser på kinesiske varer til en værdi af 360 mia. dollar. Til gengæld skal kineserne gå ind på at købe amerikanske landbrugsvarer for 50 mia. dollar, lød det i avisen.

Fra officielt kinesisk hold er der endnu ingen meldinger om en forestående aftale.

Der holdes dog et pressemøde i Beijing senere fredag. Det var oprindeligt planlagt til klokken 15.30, men ventes ifølge Bloomberg News nu først at starte klokken 16 dansk tid, svarende til klokken 23 i Beijing-tid.

Mere fra FødevareWatch

Maltdirektør efter værste år i årtier: "Det er meget ubehageligt"

Udfordringerne har aldrig været større i Sophus Fuglsang Export-Maltfabriks over hundredårige lange virke, som i det seneste år. Det nye regnskab viser største dyk på bundlinjen i topchefens hukommelse. Virksomheden er dog godt polstret, forsikrer han, men han frygter den usikkerhed, som energikrisen lige nu medfører.

Miljøminister klar til stramme krav til klimadokumentation

Mens EU er på vej med krav om satellit- og GPS-dokumentation på en række fødevarer, der skal mindske afskovning, er regeringen nu allerede klar til at gå endnu længere. Om få år kan man forhåbentlig også knytte krav til påvirkning af andre økosystemer, siger Lea Wermelin (S) til FødevareWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier