FødevareWatch

Kilder: Kina vil fordoble køb af landbrugsvarer fra USA

Kina er angiveligt klar til at købe for 50 milliarder dollar landbrugsvarer fra USA som del af handelsaftale.

Kina vil købe for 50 milliarder dollar - svarende til godt 330 milliarder kroner - amerikanske landbrugsvarer, mens USA vil tilbagerulle og reducere told.

Det oplyser kilder med kendskab til handelsforhandlingerne ifølge Reuters, mens de to lande torsdag tog skridt mod at nedtrappe handelskrigen.

Køber Kina i det omfang, vil det svare til en fordobling af, hvad landet købte fra USA i 2017, før handelskrigen begyndte.

Det meddeler to amerikanske kilder med kendskab til forhandlingerne ifølge Reuters.

Til gengæld vil USA udsætte planlagt told på 160 milliarder dollar, som var sat til at træde i kraft 15. december. Derudover vil eksisterende told blive rullet tilbage i forskelligt omfang.

USA og Kina er "i princippet" nået til enighed om en første fase af en handelsaftale, skrev nyhedsbureauet Bloomberg News tidligere torsdag.

Det blev dog samtidig påpeget, at en kommende aftale fortsat afventer godkendelse fra USA's præsident, Donald Trump.

Han skal angiveligt mødes med sine handelsrådgivere torsdag lokal tid, og en mulig udtalelse fra præsidenten ventes.

Handelskrigen mellem USA og Kina har haft stor indflydelse på den globale vækst. Den har også mindsket overskuddet hos en række firmaer verden over, skriver Reuters.

USA har annonceret, at landet vil give en milliardstor støtte til de amerikanske landmænd, der har været påvirket af konflikten.

"Hvis den bliver underskrevet, er det en opmuntrende første fase, der sætter en foreløbig stopper for en yderligere forværrelse af det bilaterale forhold," siger Craig Allen, leder af det amerikansk-kinesiske forretningsråd, ifølge Reuters om den mulige kommende første fase af en aftale.

"Men dette er kun begyndelsen. Problemerne mellem USA og Kina er komplekse og mangefacetterede. Det er usandsynligt, at de alle bliver løst hurtigt."

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier