FødevareWatch

Danish Crown klar til at investere 1,6 milliarder

Slagtere i Danish Crown-koncernen kan se frem til mindre manuelt arbejde, når en ny investeringsplan på i alt 1,6 mia. kr. er ført ud i livet.

Foto: Thomas Emil Sørensen / ERH / Ritzau Scanpix

Få uger efter Danish Crown fremlagde resultaterne for et 2018/19-regnskabsår, som sluttede markant bedre, end det startede, har koncernen annonceret, at der skal investeres 1,6 mia. kr. i indeværende regnskabsår.

Af en meddelelse fremgår det, at det særligt er de danske fabrikker og slagterier, som kan se frem til at få del i puljen.

"I vores investeringsplan i Danmark og Polen har vi fokus på at øge automatiseringen på de områder, det giver mening og samtidig er en god økonomisk løsning på sigt. Der kommer hele tiden nye teknologiske muligheder og ved at investere i de bedste af dem, kan vi øge produktiviteten og fleksibiliteten i produktionen," udtaler Preben Sunke, operationel direktør i Danish Crown.

Svinekødsdelen i Danish Crown Pork sætter sig på 400 mio. kr. af planen, mens Danish Crown Foods og Sokolow i Polen kan se frem til samlet 900 mio. kr. i nye investeringer. Ifølge Preben Sunke har investeringerne sigte på at forbedre de strategiske produktkategorier, som man finder på koncernens slagterier og forædlingsfabrikker.

"Tidligere har fokus i større grad været at se på investeringer per forretningsenhed og per fabrik, men det giver mere værdi, når vi stiller skarpt på særlige indsatsområder på tværs af koncernen, når vi planlægger investeringerne," udtaler han.

60 millioner til "nyt" slagteri

På det danske slagteri i Horsens, som på papiret kun er 15 år gammelt, investerer koncernen i en modernisering og automatisering af pakkeri-afdelingen. Samlet er det planen i første omgang at investere omkring 60 mio. kr. i 2019/20.

Ifølge produktionsdirektør Per Laursen vil investeringerne øge kapaciteten i det pakkeri, som i de seneste måneder har pakket stadig flere varer med Kina som modtagelsesland.

"Det er vigtigt, at vi er bevidste om, at investeringerne sikrer fleksibiliteten i produktionen. Den store efterspørgsel fra Kina har betydet, at vi har skullet pakke langt mere, end vi gjorde før. Det har krævet stor omstilling. Men der kommer også en dag efter Kina-situationen igen, hvor der kommer nye krav til produktionen," lyder det fra Per Laursen i meddelelsen.

Mere fra FødevareWatch

Maltdirektør efter værste år i årtier: "Det er meget ubehageligt"

Udfordringerne har aldrig været større i Sophus Fuglsang Export-Maltfabriks over hundredårige lange virke, som i det seneste år. Det nye regnskab viser største dyk på bundlinjen i topchefens hukommelse. Virksomheden er dog godt polstret, forsikrer han, men han frygter den usikkerhed, som energikrisen lige nu medfører.

Miljøminister klar til stramme krav til klimadokumentation

Mens EU er på vej med krav om satellit- og GPS-dokumentation på en række fødevarer, der skal mindske afskovning, er regeringen nu allerede klar til at gå endnu længere. Om få år kan man forhåbentlig også knytte krav til påvirkning af andre økosystemer, siger Lea Wermelin (S) til FødevareWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier