Omdiskuteret takeaway-tjeneste vil i dialog med fagforeninger og myndigheder

Madleveringstjenesten Wolt kan havne i kollision med det danske skattesystem, da forretningsmodellen ligger i en skattemæssig gråzone, hvor madbuddene er selvstændige, og Wolt er kunden.
Foto: WOLT PR.
Foto: WOLT PR.

Fleksibiliten og forretningen under madleveringstjenesten Wolt kan ikke fungere, hvis virksomheden og de omkring 3500 tilknyttede bude, skal tvinges ned i de kasser, der findes på det klassiske arbejdsmarked, siger Søren Meier Svendsen, der Wolts direktør i Danmark til Berlingske.

Siden sin ankomst har tjenesten mødt kritik for at være bygget op på en måde, så de selvstændige kurerpartnere ikke organiserer sig, og at Wolt helt undgår at være arbejdsgiver med udbetaling af pension, feriepenge eller løn under sygdom. Men nu rækker direktøren hånden ud.

"Ligesom alle andre startups lærer vi undervejs. Nu ved vi nok til, at vi kan indgå i dialog med både diverse styrelser og fagforeninger om, hvordan vi i fællesskab kan samarbejde, så det her bliver godt for alle," siger Søren Meier Svendsen til avisen.

Blandt andet lægger han op til, at der skal kigges på mulighederne for en automatisk indberetningsløsning, som den man kender fra Airbnb.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Coop frasælger en række butikker og rydder op i organisationen med en bl.a. fyringer af administrative medarbejdere. | Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix.

Coop sælger 35 og lukker 19 butikker

For abonnenter