FødevareWatch

Avis: Wolt risikerer konflikt med skattesystemet

Madleveringstjenesten Wolt kan havne i kollision med det danske skattesystem, da forretningsmodellen ligger i en skattemæssig gråzone, hvor madbuddene er selvstændige, og Wolt er kunden.

Foto: Jens Dresling/Politiken

Leveringstjenesten Wolt, der sender blå madbude rundt i de større danske byer med take-away i de firkantede tasker, risikerer at få fingrene i klemme hos det danske skattesystem.

Forretningsmodellen hos Wolt er sat op på en måde, som kan opfattes som en gråzone i skattemæssig forstand.

Det skriver Berlingske.

Modellen fungerer på den måde, at madbuddene opfattes som selvstændige, og Wolt i princippet er buddenes kunde. Skattemæssigt er det dog svært at fastsætte, om buddene er lønmodtagere eller selvstændige.

Indtil videre har Wolt sluppet for at betale kildeskat og arbejdsmarkedsbidrag, men det kan tjenesten i fremtiden komme til at skulle betale, skriver avisen. Den fremhæver rengøringstjenesten Hilfr, som har samme forretningsmodel, men i 2018 indgik en overenskomstaftale med fagforeningen 3F.

Skatteministeiet oplyser, at man er ved at udvikle en løsning, der kan følge med de nye digitale tjenester.

"Som skatteminister er det min opgave at sikre, at skattesystemet følger med, så det er nemt at betale den korrekte skat. De platformsbaserede virksomheder skal spille positivt med, for de har også et ansvar for at sikre, at det er nemt for deres ansatte og brugere at betale det, de skal," siger skatteminister Morten Bødskov (S) i et skriftligt svar til avisen.

Avis: Wolt-bude bliver hyret som selvstændige uden overenskomst

Takeaway-komet satser på Danmark: Facebook-stifter med i milliardinvestering

Hungry vil skubbe Just Eat af tronen: "Vi satser alt på at blive nummer ét i Danmark"

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier