FødevareWatch

Nordjysk mejeri udvider for 100 millioner kroner

Ad flere mindre omgange vil mejerikoncernen Nordex over de næste fem år udvide sin produktion på Nørager Mejeri. Samlet regner direktøren med, at der skal investeres 100 mio. kr.

Foto: Ole Lind / Ritzau Scanpix

En række investeringer har kurs mod Nørager Mejeri lidt nordvest for Hobro.

Fredag satte Nordex-direktør Martin Aagaard Pedersen skovlen i jorden for første gang, og over de kommende fem år vil man ved mejeriet i Nørager bygge en ny 1500 kvadratmeter stor indvejningsbygning og et nyt mælkebehandlingsanlæg, der skal afløse det nuværende, som er fra 1959.

Det skriver Nordjyske.

Til avisen siger Martin Aagaard Pedersen, at investeringerne, som samlet forventes at runde 100 mio. kr., bliver foretaget løbende.

"Ellers havde jeg nok fået hele bestyrelsen for Nordex Food på nakken for at bevilge så stort et beløb," siger han.

Der er ikke umiddelbart udsigt til, at de nuværende 140 medarbejdere med udvidelserne får flere faste kolleger.

På mejeriet i Nørager bliver der næsten udelukkende produceret hvide oste. Næsten al afsætning fra de tre mejerier i Danmark, Østrig og Rumænien finder sted i udlandet.

I det seneste regnskab fremgår det, at virksomheden i 2018 slettede det pauvre 2017-resultat på 1,9 mio. kr. og erstattede det med en solid bundlinje på i alt 25 mio. kr. Resultatet blev af ledelsen betegnet som tilfredsstillende, og det kom hjem i et år, hvor omsætningen voksede med 250 mio. kr. til knap 1,8 mia. kr. Ebit-resultatet blev i 2018 løftet med 8 mio. kr. til 38 mio. kr.

Mere fra FødevareWatch

Kædedirektør kan ikke afvise flere butikslukninger

Fire Daglibrugsen-butikker må dreje nøglen om som følge underskud. Det sidste dødsstød blev de stigende energiudgifter, og kædedirektør kan ikke afvise, at de med tiden også kan få konsekvenser for andre butikker.

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede fødevarevirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier