FødevareWatch

Fynsk romkuglemager får nej til ønske om motorvejsskilt

Vejdirektoratet har vendt tommelfingeren ned til et ønske fra Nørre Aaby-bageren Carsten Matthiesen, der er kendt for sine romkugler. Bageren var klar til at lægge et større beløb for at få opstillet et brunt skilt ved den fynske motorvej.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

I Nørre Aaby på Fyn er det for øjeblikket en mindre diskussion, om romkugler kan være en turistattraktion eller ej.

Ifølge Fyens Stiftstidende ønsker byens bager Carsten Matthiesen, der er kendt for sine romkugler, at slå kloen i flere "romkugleturister", og det skulle blandt andet ske gennem opførelsen af et af de brune attraktionsskilte ved motorvejen på Vestfyn.

Han stod klar med 140.000 kr., men ansøgningen er blevet afvist af Vejdirektoratet, hvor man ikke mener, at der ikke er tale om hverken Unesco Verdensarvsmonument, nationalpark, national seværdighed/attraktion eller en seværdighed/attraktion, der er udpeget af det regionale udvalg.

Bagermesteren anslår, at 100.000 årlige romkugleturister gæster bageriet, og det er attraktion nok i sig selv, mener han.

"Det er forskellen på innovative mennesker og embedsfolk. De er lige så brune og kedelige som deres skilte," siger Carsten Matthiesen til avisen.

Fynsk bageri fordobler forretningen efter romkuglesucces

Nye regler gør det lettere at nedbringe madspildet i detail

Polen får kagekæmpes bund til at hæve med tocifret millionbeløb

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier