FødevareWatch

Nye regler gør det lettere at nedbringe madspildet i detail

Fødevarestyrelsen har ændret sin tolkning af nogle tidligere regler, og dermed kan blandt andet gammelt rugbrød fra detailbutikkerne i fremtiden sælges tilbage i kæden og bruges i produktionen af rugbrødschips.

Stødte og usælgelige frugter kan i fremtiden sælges tilbage i forsyningskæden, og dermed kan de bruges i for eksempel juiceproduktion. | Foto: Ritzau/Scanpix/Johan Gadegaard

Efter fire års fejde har Fødevarestyrelsen for nyligt informeret Dansk Erhverv om, at styrelsen har ændret sin tolkning af fødevarehygiejne- og autorisationsreglerne.

Med ændringen bliver det nu muligt at sælge eller donere fødevarer tilbage i kæden, hvilket vil sige, at fødevarer fra detailhandlen kan komme tilbage til engrosleddet, hvis ikke varerne bliver solgt i butikkerne.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Alefarm Brewing gør klar til fordobling af ølproduktionen

I 2022 skal løftet indfries til Alefarm Brewingss investorer, der postede 27 mio. kr. i bryggeriet i 2020. Og med et toptunet produktionsfacilitet er der intet, der står i vejen for en stor skalering af selskabet, mener stifter og adm. direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier