FødevareWatch

Arlas finansdirektør skifter til detailkæmpe

Natalie Knight stopper efter knap fire år i jobbet som finansdirektør i Arla. Hun har sagt ja til et job som finansdirektør i detailkoncern med en omsætning på 469 mia. kr.

Foto: PR / Arla

Arla har netop annonceret, at finansdirektør Natalie Knight med virkning fra 19. februar 2020 ikke længere skal stå i spidsen for finanserne i mejerikoncernen.

Opsigelsen kommer i forlængelse af, at hun har sagt ja til et lignende job i detailkæmpen Ahold Delhaize, der har hjemme i Holland og Belgien.

Amerikanske Natalie Knight har været i Arla Foods siden januar 2016, hvor hun kom til fra et job i Adidas. I Arla har hun bl.a. været med til at udforme besparelsesprogrammet Calcium, hvorigennem Arla skal spare 3 mia. kr.

"Jeg vil gerne anerkende og takke Natalie for det bidrag, hun har ydet i forhold til fremskridtene hos Arla Foods i de seneste fire år, og for den støtte, hun har givet mig og resten af ledelsen, i løbet af hendes tid her hos os. Selvom det altid er trist at se talentfulde mennesker rykke videre, jeg lykønsker hende med hendes nye rolle og ønsker hende held og lykke i hendes fremtidige karriere," udtaler topchef Peder Tuborgh i en meddelelse.

Han og resten i mejerikoncernen har indledt en proces, hvor man skal finde afløseren til Natalie Knight, der som noget af det sidste kan være med til at lukke regnskabsbøgerne for 2019.

I meddelelsen siger Natalie Knight ikke noget om årsagen til skiftet, men blot, at "det har været et privilegium at være finansdirektør i så progressivt og stærkt et andelsselskab som Arla Foods."

Overtager tal i stor milliardforretning

Hos den hollandsk-belgiske kæmpe Ahold Delhaize, som sidste år for samlet 469 mia. kr. og leverede en nettoindtjening på 13,4 mia. kr., skal Natalie Knight efterfølge finansdirektør Jeff Carr, der i sidste måned offentliggjorde sin opsigelse efter otte års ansættelse. Han træder tilbage i april 2020, og dermed kommer der et overlap de to imellem.

"Hun har arbejdet i både USA og Europa på tværs af en række industrier, herunder med forbrugsvarer og fødevareproduktion. Med sin brede erfaring på tværs af flere finansområder, hendes kommercielle tankegang og hendes demonstrerede lederskab inden for omkostningsreduktion og forretningstransformation, er hun den rigtige leder til at accelerere Ahold Delhaizes Leading Together-strategi. Jeg ser frem til at arbejde sammen med hende," udtaler koncernens topchef Frans Muller i en anden meddelelse.

Det er kun godt et år siden, at han selv kom til Ahold Delhaize som ny topchef. Sidste sommer efterfulgte han Dick Boer, da han efter kun to års ansættelse valgte at gå på pension. Dermed er det et ret nyt hold, der fra starten af 2020 skal tegne Ahold Delhaizes fremtid.

Koncernen har i alt omring 6770 butikker i lande som Belgien, Holland, Portugal, Grækenland, Tjekkiet og USA.

I de senere år har koncernen skruet markant op for sin onlinetilstedeværelse, og sidste år voksede den del med 23,4 pct. til samlet 26 mia. kr.

I meddelelsen fra Ahold Delhaize er det også netop onlinearbejdet, som Natalie Knight fremhæver.

"Jeg tror, at virksomheden står godt positioneret til at vokse i denne nye æra med den digitale transformation i fødevarehandelsbranchen. Jeg ser frem til at samarbejde med Jeff for at sikre en jævn overgang og supportere koncernen, alt imens man fortsætter med at vinde på sine lokale markeder," udtaler hun med henvisning til afgående finansdirektør Jeff Carr.

Arla jagter bedre mælkepris end hollandsk konkurrent

Stor vækst i salget af brandede produkter får ikke Arla til at ændre målsætning

Valutasmæk for milliarder presser Arlas konkurrenceevne

Mere fra FødevareWatch

Milliardkoncern løfter indtjeningen på kager og slik

Kage- og konfekturekoncernen Givesco er lykkedes med at forbedre indtjeningen i løbet 2021, men ikke helt nok ifølge ledelsen. Koncernen har med sit store detailfokus også løftet omsætningen til lige knapt 3 mia. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier