FødevareWatch

AAK køber endnu en bid af indisk madolieproducent

Den dansk-svenske oliekæmpe har overtaget yderligere 5 pct. i et fælles joint venture-selskab samt øget ejerandelen i et indisk selskab, som man købte sig ind i i 2015.

Foto: Gregers Tycho / Ritzau Scanpix

Olie-og fedtproducenten AAK, der tidligere har haft hovedsæde i Aarhus, men som i dag har hjemme i svenske Karlshamn, indledte for snart en håndfuld år siden et større ekspansionsridt, hvor man drejede sig væk fra det nordiske og europæiske marked og i stedet indtog den globale spilleplade.

Tilbage i 2015 købte den dansk-svenske virksomhed majoriteten i den indiske producent Kamani Oil Industries Pvt Ltd. Efter at have ejet 51 pct. i fire år har AAK nu øget ejerskabet, og fremover besidder koncernen 69 pct. af aktierne i selskabet.

Ifølge AAK er Kamani blandt de ledende producenter inden for specialfedt- og olie til fødevareproduktion i Indien. Kamani Oil Industries Pvt Ltd havde tilbage i 2015 en omsætning på én mia. svenske kroner og producerede årligt 100.000 ton fedt og olie.

De resterende 31 pct. af Kamani Oil Industries Pvt Ltd vil fortsat være ejet af den tidligere ejer Prakash Chawla og dennes familie.

Som led i opkøbet tilbage i 2015 indskrev AAK i aftalen en forkøbsret på de resterende 49 pct. af virksomheden i de efterfølgende tre-syv år.

AAK køber op i Storbritannien

Oliekæmpe vil have del i plantebaseret fremgang

AAK køber indisk madolieproducent

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier