FødevareWatch

Kina vil have fjernet tariffer for at kunne øge landbrugskøb

Det lader til, at det bliver vanskeligt for Kina at leve op dele af den aftale, man har lavet med USA på handelsområdet.

Moden majs ved byen Bement i Illinois, USA. Foto: Thomas Borberg Ritzau / Scanpix.

Kina vil under de nuværende omstændigheder få svært ved at øge sit køb af amerikanske landbrugsvarer til 40 til 50 mia. dollar årligt, som der ellers fredag var forlydender om som en del af en delvis handelsaftale mellem de to lande.

Det fortæller anonyme kilder til Bloomberg News og peger på, at de løftede toldsatser på amerikanske varer skal fjernes, hvis det skal være muligt - og det vil kun ske, hvis USA fjerner alle de toldsatser, som er blevet indført, siden handelskrigen startede.

Fredag fortalte USA's præsident, Donald Trump, at parterne havde nået en delaftale på handelsområdet, som verdens to største økonomier har haft en konflikt omkring, stort set siden Donald Trump blev valgt som præsident i 2016.

En del af aftalen var her, at Kina skulle øge sit opkøb af amerikanske landbrugsvarer, der i 2017 var på omkring 20 mia. dollar ifølge Bloomberg News, mens USA ville droppe en varslet toldstigning, der skulle træde i kraft i denne uge.

Mandag kunne Bloomberg News dog fortælle med henvisning til anonyme kilder, at Kina vil have yderligere samtaler, før Kinas præsident, Xi Jinping, vil underskrive en delaftale.

Her forlød det, at en kinesisk delegation med topforhandler Liu He i front måske ville blive sendt afsted for at færdiggøre en skriftlig aftale.

Den vil måske kunne blive underskrevet af præsidenterne til næste måneds møde blandt de 21 stillehavslande i organisationen APEC.

Kinas samhandel med USA falder fortsat kraftigt

Danske Bank om handelskrig: Begrænset delaftale mindsker risiko for eskalering

USA og Kina indgår delvis handelsaftale

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier