I København og Aarhus har man for nyligt vedtaget, at man vil reducere klimaaftrykket med 25 pct. på indkøbte fødevarer frem mod hhv. 2025 og 2024. Derfor står mængden af klimabelastende kødtyper – især oksekød – til at blive reduceret i de daglige måltider til børn og ældre.
Det skriver Dansk Handelsblad, som henviser til, at Københavns Kommune alene serverer 70.000 måltider dagligt og årligt køber fødevarer for 300 mio. kr.
Kommunerne kan godt reducere CO2-udledningen med mere end 25 pct. ved købe mere plantebaseret mad på bekostning af kød og mejeri, vurderer Michael Minter, programleder for fremtidens fødevarer i tænketanken Concito.
"Man er nået et stykke med flere kødfrie dage allerede, men der er stadigvæk et stort offentligt indkøb af kød og mejerivarer, som godt kan reduceres yderligere og som også er næringsmæssigt forsvarligt at reducere. Så det er realistisk at komme længere ned på klimaaftrykket," siger han til mediet.
Kantine-direktør: Bæredygtighed er vigtigere end økologi Undersøgelse: Hver tredje dansker spiser mindre kød System Frugt kaster sig ind i plantekrigen med ny produktserie