København og Aarhus Kommune skærer i kødforbrug

Klimaaftrykket på indkøb af fødevarer skal reduceres 25 pct. i København og Aarhus Kommune over de næste år. Derfor skal der mindre kød på de titusindvis af tallerkener af mad, der dagligt bliver serveret i kommunerne.
Foto: Jonas Olufson
Foto: Jonas Olufson

I København og Aarhus har man for nyligt vedtaget, at man vil reducere klimaaftrykket med 25 pct. på indkøbte fødevarer frem mod hhv. 2025 og 2024. Derfor står mængden af klimabelastende kødtyper – især oksekød – til at blive reduceret i de daglige måltider til børn og ældre.

Det skriver Dansk Handelsblad, som henviser til, at Københavns Kommune alene serverer 70.000 måltider dagligt og årligt køber fødevarer for 300 mio. kr.

Kommunerne kan godt reducere CO2-udledningen med mere end 25 pct. ved købe mere plantebaseret mad på bekostning af kød og mejeri, vurderer Michael Minter, programleder for fremtidens fødevarer i tænketanken Concito.

"Man er nået et stykke med flere kødfrie dage allerede, men der er stadigvæk et stort offentligt indkøb af kød og mejerivarer, som godt kan reduceres yderligere og som også er næringsmæssigt forsvarligt at reducere. Så det er realistisk at komme længere ned på klimaaftrykket," siger han til mediet.

Kantine-direktør: Bæredygtighed er vigtigere end økologi Undersøgelse: Hver tredje dansker spiser mindre kød System Frugt kaster sig ind i plantekrigen med ny produktserie

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også