FødevareWatch

Amerikansk kødkæmpe investerer i plantebaserede skaldyr

Kødproducenten Tyson Foods har tidligere investeret i plantebaseret kød, og nu viser den amerikanske virksomhed også interesse for plantebaseret skaldyr.

Foto: Danny Johnston/AP/Ritzau Scanpix

Det er efterhånden svært at komme uden om plantebaseret kød, både i medier og i supermarkedet. Det har USA's største producent af kød, Tyson Foods, også bidt mærke i.

Derfor har Tyson tidligere investeret i amerikanske Beyond Meat, der producerer plantebaseret kød og er til stede i en række restauranter og detailhandler i både Danmark og udlandet. Og nu er turen kommet til plantebaseret skaldyr.

Det skriver CNBC.

Tyson Foods investerer i New Wave Foods, der producerer rejer baseret på bl.a. tang. Ifølge finansdirektør i Tyson Foods Tom Mastrobuoni har kødproducenten købt en andel på under 20 pct. i selskabet.

"Jeg smagte det for første gang på en café i Palo Alto, og jeg havde ingen idé om, at jeg spiste en plantebaseret reje," siger han ifølge mediet.

Som næste skridt har New Wave planer om også at producere plantebaseret krabbe og hummer.

Tyson Foods interesse i det plantebaserede marked viste sig endnu tydligere, da koncernen i april solgte sin andel i Beyond Meat med den begrundelse, at den selv ville forsøge sig med et plantebaseret kødalternativ.

Amerikansk kødproducent nedjusterer

Ingen klimakvaler i USA - kødproducent i top

Tyson Foods slår igen: Melder sig på banen med alternativer til kød

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier