FødevareWatch

Ingen klimakvaler i USA - kødproducent i top

USA's største kødproducent fører an i det ramponerede S&P 500-indeks mandag.

Foto: Brendan McDermid / Reuters / Ritzau Scanpix

USA's største kødproducent, Tyson Foods, fører mandag an i det ramponerede S&P 500-indeks med et plus på 8,8 pct. Fremgangen, på en dag hvor markedet falder med 2,4 pct., skyldes et regnskab for tredje kvartal, som var bedre end ventet på bunden, om end salget kom ind lidt lavere end ventet.

Den bedre indtjening trods den lidt skuffende omsætning skyldes et godt produktmiks, da amerikanerne ikke har taget klimakampen med til bords og fortsat sluger masser af bøffer og burgers - altså oksekød.

Tyson Foods fik i sit tredje kvartal en omsætning på 10,88 mia. dollar mod ventede 11,05 mia. dollar, mens det justerede overskud landede på 1,47 dollar per aktie mod konsensus på 1,43 dollar, ifølge Bloomberg News.

Det justerede nettoresultat blev i perioden på 636 mio. dollar mod ventede 516 mio. dollar, mens driftsresultatet, målt på EBITDA, landede på 1,09 mia. dollar. Her havde Wall Street ventet 1,07 mia. dollar.

Kødkoncernens tal viser, at den ikke behøver en veganerburger i produktporteføljen, selv om man er i gang med at udvikle plantebaserede proteiner, der snart ventes lanceret i USA, for at tjene gode penge.

Det er til trods for, at Tyson Foods mandag selv oplyser, at koncernen endnu ikke har mærket et løft i efterspørgslen fra Kina og Asien, hvor svinepesten hærger proteinproduktionen. Det ventes dog at skabe mere gunstige forhold for koncernen senere, og topchef Noel White, fortalte mandag på en telekonference, ifølge Bloomberg News, at anslået 5 pct. af verdens proteinproduktion er ramt af svinepesten i Asien.

"Alle proteiner vil blive gavnet. Omkring 5 pct. af den globale protein er forsvundet, så uanset om det er direkte effekt eller en indirekte effekt, så vil det gavne os," sagde White.

Derfor regner selskabet med, at den ventede produktionsvækst i USA på 2 pct. vil blive absorberet af eksportmarkederne, og at marginen på kyllingekød, der er det billigste alternativ til svinekød, vil blive forbedret med 6 pct. det kommende år.

Spådom: Størstedelen af kødforbruget kan i 2040 komme fra kødalternativer

Øget konkurence til Naturli Foods — Beyond Meat lander i Irma

Beyond Meat fortsætter stigning på børsen til nyt rekordniveau 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier