FødevareWatch

Aarhus-flertal stemmer for klimavenlig mad og mindre kød i kommunen

Byrådet i Aarhus har opnået flertal for indførelsen af en fødevarepolitik, der er mere klimavenlig, og som skal sænke klimaaftrykket med en fjerdedel inden 2024.

Foto: CARSTEN ANDREASEN

I Aarhus byråd har Socialdemokratiet, Radikale Venstre, Enhedslisten, SF og Alternativet – et flertal af rådet – stemt for en fødevarepolitik, der er mere klimavenlig.

Den mere klimavenlige politik skal bygge på tre piller: Inden 2024 skal Aarhus reducere klimaaftrykket fra de indkøbte varer med en fjerdedel, reducere madspildet med en tredjedel i produktionskøkkenerne, og øge mængden af klimavenlige fødevarer i indkøbsaftalerne, blandt andet ved en større mængde af plantebaseret kost frem for kødbaseret.

Dertil er ideen også, at der skal afsættes penge til en medarbejder, som skal uddannes til at tage ud til køkkenerne og de andre relevante afdelinger, for at hjælpe dem med at implementere reglerne. Der bliver altså tale om en indsats som kræver nye midler i det kommende budget.

Hos Greenpeace er klima- og energirådgiver Tarjei Haaland begejstret for kommunens initativ.

"Danskerne hører til de mest kødspisende i verden, og kommunerne er en helt afgørende motor til at sænke det høje kødforbrug til fordel for mere plantebaseret mad. Aarhus baner nu vej for mange andre kommuner, som vi håber også vil tage den afgørende klimahandling, der begynder i køkkenerne," siger han i en pressemeddelelse.

Hørkram voksede igen med 10 procent

Aarhus-politikere vil tilbyde plantebaseret mad i alle institutioner

Aarhus Street Food udvider

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier