FødevareWatch

Kiin Kiin-stifter tjener millioner, mens resten af branchen har det svært

Kiin Kiin leverer igen overskud på bundlinjen efter et rekordår i 2017. Overskuddet skyldes ikke Michelin-delen af forretningen, siger stifter.

Henrik Yde, stifter af Michelin-restauranten Kiin Kiin på Nørrebro. Foto: Joachim Adrian.

Michelinkokken Henrik Ydes Kiin Kiin-koncern leverer overskud på trods af en varm sommer og et stigende antal restauranter, som har presset indtjeningen hos mange andre danske restauratører.

Det skriver Børsen.

Bruttofortjenesten falder ganske vist med 3,3 mio. kr. til 31,1 mio. kr. i 2018, men på bundlinjen kommer selskabet ud af året med et overskud på 7 mio. kr. Det er 300.000 kr. mindre end rekordresultatet for 2017, viser det nyligt offentliggjorte regnskab for Kiin ApS, der indeholder størstedelen af Henrik Ydes forretninger.

De seneste år har Henrik Yde udvidet til 12 restauranter samt food trucks og catering fra den oprindelige Kiin Kiin-restaurant på Nørrebro i København, der har haft en Michelin-stjerne siden 2008.

Over de seneste fem regnskabsår har Kiin ApS leveret et samlet overskud på 24,9 mio. kr., og hemmeligheden skal ikke findes i Michelin-delen af forretningen, sagde Henrik Yde til Børsen i februar 2019.

"Hjørnestenen i forretningen har altid været bagdøren, hvor vi sælger mad ud af huset. Hvis man vil lave den finere gastronomi, er man også nødt til at tage den anden pakke med, med mindre man har en milliardær ombord."

Chef i kendt cafékoncern: Stort udskilningsløb på vej i københavnsk restaurantmiljø

Michelinkok vil holde ejerskabet for sig selv: "Jeg har det svært med kapitalfonde, som kommer ind og vil konceptualisere"

Omsværmet Michelin-kok holder fast i livsværket: "Det skal være my way eller no way"

Gourmettempler har lært den økonomiske lektie

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier