FødevareWatch

Fabrik til 350 millioner droppet i ingrediensselskab

Viborg-virksomheden Scanflavour satsede stort på nyt produktionsanlæg. Projektet kørte helt af sporet, og i alt 274 mio. kr. er blevet nedskrevet.

Foto: Juan Hein / Ritzau Scanpix

Ingrediensselskabet Scanflavour i Viborg investerede ca. 350 mio. kr. i et nyt produktionsanlæg, og allerede for to år siden meldte daværende direktør Henrik Halsskov ud, at projektet var kørt helt af sporet. I alt er 274 mio. kr. nu blevet nedskrevet på ny fabriksbygning og nyt produktionsanlæg, skriver Børsen.

"Processerne i produktionen fungerede slet ikke, og der var ikke noget quickfix, så vi tog konsekvensen omgående. Vi vidste selvfølgelig godt, da vi købte, at anlægget ikke fungerede, men vi overtog Scanflavour, fordi vi kunne se potentiale ved at integrere selskabets kerneaktiviteter i vores egen produktion og opnå synergier," siger Asger S. Jacobsen, adm. direktør i Scanflavour, til avisen.

Udover direktørposten i ingrediensselskabet, er Asger S. Jacobsen også øverste chef i Gråsten-virksomheden Essentia Protein Solutions, der er ejet af den amerikanske koncern The Lauridsen Group, og som siden 1. juni 2018 har ejet Scanflavour A/S.

Ingrediensselskabet aflagde tirsdag 2018-regnskab, som viste et underskud på 121 mio. kr. 

Ingrediensselskab afleverer regnskab med 121 millioner i underskud

Ny formand i sønderjysk ingredienskoncern

Sønderjysk ingredienskoncern kom tilbage på sporet i 2017

Opkøb koster 82 stillinger i proteinproducent 

Mere fra FødevareWatch

Brancheforening får ny formand

De 50 medlemmer i brancheforeningen for plantebaserede fødevarer, Plantebranchen, får ny formand, der nok er kendt af de fleste i den sfære.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier