FødevareWatch

Cargill investerer i cellebaseret kød fra Israel

Det amerikanske konglomerat Cargill har skudt penge ind i et israelsk startup, der producerer kød fra celler med 3D-teknologi. Det kommer efter en række investeringer i proteinbranchen.

Foto: Scott Applewhite/AP Photo/Polfoto

Den israelske virksomhed Aleph Farms har fået god opbakning til sit forretningseventyr fra den store, amerikanske Cargill-konglomerat, der er en førende leverandør af kød.

Det skriver blandt andre Financial Times.

Aleph Farms producerer kød direkte fra kødceller ved hjælp af 3D-teknologi. Det fremgår ikke, hvor meget Cargill har investeret, men det israelske start-up har formået at rejse 12 mio. dollar, svarende til knap 80 mio. kr., i investeringer siden grundlæggelsen i 2017.

Ifølge Sonya Roberts, der er direktør for vækst i Cargill Protein North America, falder investeringen ind under andre investeringer i samme branche.

"Investeringen i Aleph Farms bygger på Cargills andre partnerskaber i alternativ protein. Disse investeringer komplimenterer virksomhedens investeringer i traditionel protein fra dyr, hvilket er kommet op på mere end 1,5 mia. dollar over de seneste år," siger hun ifølge Financial Times.

Udover Aleph Farms har Cargill investeret i en række andre virksomheder i proteinbranchen. Konglomeratet fra Minnesota har blandt andet investeret i virksomheden Puris, der producerer protein baseret på ærter.

Amerikansk kæmpe køber op i polsk kyllingesektor

Cargill investerer 90 mio kr i flydende luksuschokolade

Cargill og Bill Gates investerer i laboratoriekød

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier