FødevareWatch

Amerikansk kæmpe køber op i polsk kyllingesektor

Den amerikanske Cargill-koncern har gennemført et opkøb i Polen, som skal være med til at øge koncernens tilstedeværelse i et stadigt voksende proteinmarked.

Foto: Danny Johnston/AP/POLFOTO/arkiv

Efterspørgslen efter proteiner stiger i takt med, at antallet af mennesker på kloden bliver flere, og jorden rundt forsøger kødkoncerner på hver sin facon at få del i fremgangen.

Senest har amerikanske Cargill, der i sin vidt forgrenede virksomhedsstruktur beskæftiger 150.000 mennesker og årligt omsætter for 740 mia. kr. købt op i Polen.

Det skriver Globalmeatnews.com.

Cargill sikrede sig i september en vigtig underskrift på de polske dele af producenten Konspol, der producerer fersk kyllingekød, og kort før nytår gennemførte amerikanerne opkøbet, som også giver adgang til fem kyllingproduktioner og en fodermølle.

Med i opkøbet følger omkring 1700 medarbejdere, og dermed vil Cargills polske del beskæftige 3400 mennesker. Globalt har Cargill i sin fjerkrædivision, der er tilstede i 14 lande, 35.000 ansatte.

I starten af december overtog Cargill ligeledes en colombiansk producent ved navn Campollo, som skal være med til at styrke tilstedeværelsen i hele det latinamerikanske område.

Amerikanske Cargill gik markant tilbage i Danmark

Cargill investerer 90 mio kr i flydende luksuschokolade

Kødgigant investerer i laboratoriekød

Cargill åbner kyllingeslagteri i Filippinerne

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier