FødevareWatch

Danish Crown udsat for trussel om forgiftning

Danish Crown blev i begyndelsen af april udsat for et forsøg på afpresning, hvor ukendte gerningsmænd truede med at forgifte Danish Crowns produkter, hvis ikke der blev betalt en større sum penge.

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Andelskoncernen Danish Crown er blandt de virksomheder, der har modtaget en trussel om forgiftning af selskabets produkter, hvis ikke der blev betalt en større sum penge.

Det oplyser koncernen i en pressemeddelelse.

"Sagen blev øjeblikkeligt overgivet til politiet, og Danish Crown har siden været i tæt kontakt med politiet og de relevante myndigheder," skriver virksomheden.

En række fødevarevirksomheder i Europa har ifølge myndighederne modtaget trusselsbreve med samme ordlyd som det, der blev sendt til Danish Crown.

"Samtlige fabrikker i Danish Crown-koncernen er blevet instrueret i at sikre alle adgangsveje og have maksimalt fokus på reglerne for adgang til fabrikkerne. Samtidig har Danish Crown øget den løbende kontrol af adgangskort til fabrikkerne," lyder det.

Det er myndighedernes vurdering, at hverken medarbejdere hos Danish Crown, kunder eller forbrugere umiddelbart er i fare.

Royal Greenland og Arla oplyser til FødevareWatch, at de ikke har modtaget en lignende trussel. Over for TV 2 oplyser Carlsberg og Coop, at de heller ikke har modtaget noget brev.

Trusselsbreve med ukendt pulver sendt til madfirmaer

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier