FødevareWatch

Trusselsbreve med ukendt pulver sendt til madfirmaer

Fødevarefirmaer i ind- og udland har fået trusselsbreve. Efterforskning i flere europæiske lande er i gang.

Specialtrænede politifolk i kemibeskyttelsesdragter rykkede ud til fødevarevirksomheden Findus' hovedkvarter i Malmø, Sverige, efter at firmaet modtog et trusselsbrev med hvidt pulver. Det skete 7. april. Siden har også flere danske fødevarevirksomheden modtaget trusselsbrev. Foto: Johan Nilsson/TT/Ritzau Scanpix

Breve med et ukendt pulver, der angiveligt er sundhedsfarligt, er sendt til flere danske fødevarevirksomheder. Det bekræfter Rigspolitiet.

"Det er en meget kedelig sag, vi har med at gøre her. Derfor ser både politiet og andre myndigheder meget alvorligt på de her anmeldelser," siger politiinspektør i Rigspolitiet Uffe Stormly til TV2.

Brevene, der er sendt fra Belgien, skulle foruden pulveret indeholde trusler om, at virksomhederne vil få forgiftet deres varer i supermarkeder, hvis ikke de hver især overfører 300.000 euro i kryptovalutaen bitcoin.

Belgiske myndigheder bekræfter over for TV2, at politi i en række europæiske lande har indledt efterforskninger.

De første trusselsbreve skulle være ankommet 7. april, hvor blandt andet virksomheden Findus i Sverige modtog et brev med hvidt pulver. Findus laver blandt andet færdigretter.

Også en række virksomheder i Italien modtog trusler.

Rigspolitiet ønsker ikke at oplyse, hvilke eller hvor mange firmaer der er tale om.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier