FødevareWatch

Dagrofa får kritik for at udskifte danske æg med udenlandske

Dagrofa importerer i stigende grad udenlandske æg på bekostning af danske æg, efter supermarkederne er begyndt at udfase buræg fra butikkerne. "Træls," lyder det fra brancheorganisationen.

Foto: Claus Sjölin

De fleste dagligvarekæder i Danmark har besluttet at droppe buræg, og det har ført til, at nogle kæder i stedet importerer flere udenlandske æg fremfor danske. Det skriver Jydske Vestkysten.

Hos dagligvarekoncernen Dagrofa er en fjerdedel af ægprodukterne finske. Koncernen, der står bag Meny, Spar, Let-Køb og Min Købmand, oplyser overfor mediet, at kæden har taget finske skrabeæg ind, fordi de er konkurrencedygtige, og kunderne efterspørger billige æg.

Det frustrerer den danske æggebranche. Jørgen Nyberg Larsen, sektorchef i brancheorganisationen Danske Æg, påpeger overfor mediet, at danske æg har en højere fødevaresikkerhed. Det skyldes, at danske æg testes for salmonella hver 14. dag, mens det i Finland er hver 15. uge. Samtidig køles danske æg ned hele vejen fra stald til butik, hvilket man ikke gør i Finland.

"Hvis vi laver regler i Danmark for at give danske forbrugere det bedste, så er det da træls at se, at der kommer noget ind, som ikke lever op til det, vi vil," siger Jørgen Nyberg Larsen til Jydske Vestkysten.

Svensk detailkæde dropper skjulte buræg fra egne varer

25.000 danskere vil forbyde buræg

Danæg præsenterer rekordstort resultat

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier